Hem & inredning

Renovering som intresse

Vabben fortsätter, och nu är även jag och Johan sjuka, hääärligt nog. Ont i halsen, lite feber och allmänt hängiga. I vanliga fall hade man ju inte tänkt mer på det, men nu börjar man ju på en gång tänka på om det är rona som är på ingång. Men barnen mår i alla fall bättre, det är ju det viktiga.

Det känns ändå skönt att vi hunnit med så pass mycket renovering i huset som vi gjort på de här 4 (!!!) månaderna, utifall att det blir mycket sjukdomar denna höst. Egentligen är det lite otroligt att vi hunnit med att: riva ner väggar och bygga upp en ny planlösning på övervåningen, byta alla golv, spackla och måla alla väggar, byta kök, bygga ett nytt badrum på övervåningen (där Johan gjorde allt underarbete, men vi hade en hantverkare inne som gjorde allt från tätskiktet och över för garantins skull), byggt ny altan, bytt altandörr, målat om ytterdörren, byggt upp lekstugan, målat om den och byggt ny altan till den, beskurit ner vår djungel till trädgård och anlagt rabatter, renoverat upp en gungställning till barnen, bytt brevlåda… ja. Ungefär så. Och dessutom haft himla kul under tiden! Tycker vi är modiga som vågade kasta oss ut och testa på det här, med tanke på att vi hade varit i en riktig svacka innan. Det är dock något vi har drömt om länge, men inte riktigt vågat tidigare. Men när vårt gamla hus plötsligt blev sålt i samma veva som vi hittade det här huset i ett område vi länge gillat, så var det inte så mycket mer att tänka på. Vi testade, och det gick bra! Det är verkligen ett gemensamt intresse att renovera. Andra spelar typ golf ihop, vi renoverar ihop 😄 Vi tycker liksom om processen att planera för nästa projekt, titta på inspirationsbilder, bestämma färger, och sen hjälpas åt med själva genomförandet. Och sen titta på det färdiga resultatet och ge varandra en high five. Så kul! Trodde nästan inte det var möjligt med tanke på alla avsnitt man har sett av Arga snickaren, tänkte nästan att det kanske är mer regel än undantag att man blir osams. Men nej, när man jobbar lika hårt mot samma mål och har samma intresse för det så verkar det faktiskt funka! Anders skulle ha varit stolt 😂

Vi är ju dock inte färdiga med huset förstås, det kommer dröja innan det blir helt och hållet klart, det handlar ju om tid och pengar också. Men vi har en lista vi följer, det senaste vi blev klara med är gästrummet som nu är i skick för ett härligt besök från min kusin Rebecca med barn om några veckor! Ser så mycket fram emot det (bara vi är friska då, peppar, peppar). Är glad att vi faktiskt hunnit med att umgås med varandra och andra också; hängt med barnen, familj och vänner förutom renoveringen, det är liksom inte det enda vi gjort, även om det nog låter så 😄

Nästa projekt vi ska ta oss an är en ordentlig trapprenovering som är väääldigt nödvändig, trappan är i furu och tidigare klädd med filt som jag drog bort… så yes! Bara att kavla upp ärmarna 👌🏻 och som sagt, vill man följa renoveringen går det bra att följa @vartlillagula på Instagram!

En och annan dejtkväll har vi hunnit med också ❤️ mycket viktigt!
Älskar den här bilden på tjejerna vid lekstugan, Rivieran-feelingen på dem 😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s