Mina tankar

Svar på tal

Du som skrev en kommentar i mitt förra inlägg om att barn drabbas av covid-19 i lika hög grad som vuxna… nej, det gör det inte. Som synes i statistiken (tagen från Folkhälsomyndigheten) gällande hur många sjukdomsfall som bekräftats. Det betyder inte att det är en allomfattande rapport, för ingen vet ju hur stort mörkertalet är, men det ger troligen en bra fingervisning. Det betyder inte heller att de är immuna, de kan också drabbas men det är en mindre risk för dem jämfört med vuxna. Varför vet man inte ännu, det finns bara olika teorier. Jag följer rapporteringen kring detta, då det är så viktigt.
De klarar också av viruset generellt mycket bättre än äldre personer. Det här är statistik på hur många som avlidit av covid-19 i olika åldersgrupper. Denna statistik är också tagen direkt från Folkhälsomyndighetens statistiksida. Det är ju alltså tydligt att risken att drabbas av viruset, och att få allvarliga symptom/avlida, stiger med ålder. Rekommenderar helt enkelt att hålla koll på statistik och forskning på området mer än skrämselrapporter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s