Hem & inredning

Corona och livet som går vidare

Det är ju inte bara härliga tider nu, för coronakrisen pågår ju också för fullt. I mitt jobb är vi beordrade att jobba hemifrån sedan några veckor tillbaka, så min arbetsplats är köksbordet för tillfället. Idag börjar jag dessutom en ny tjänst (på samma jobb), intressant att se hur den introduktionen blir när jag inte får träffa några kollegor och inga fysiska möten med klienter ska hållas… men det ska nog gå bra ändå. Allt är ju exceptionellt just nu. Vi höll kidsen hemma i två veckor dessutom, för att inte dra hem smitta från förskolan heller. Men det verkar ju som att just barn inte är den största risken för smitta plus att de generellt inte blir speciellt sjuka av den, så från och med denna vecka är de på förskolan igen. Som de har längtat! Men vi är ju förstås väldigt medvetna om allvaret i den här krisen, vi har trappat upp handtvättandet till en ny nivå med barnen där vi också gör det ännu oftare och riktigt ordentligt medan vi sjunger en sång. Inte peta sig i ansiktet eller näsan, osv. Mycket att påminna om. Följer också nyheterna dag för dag för att vara riktigt uppdaterad om den senaste informationen, om forskningen som pågår (är forskningsjunkie så det är det mest intressanta enligt mig) och hur vi bör agera. Samtidigt tycker jag att det lätt blir väldigt tungt och dystopiskt. Hur länge kommer det vara så här? Vad kommer egentligen att ske längre fram, vilka konsekvenser kan det bli? Tänker också på de ekonomiska konsekvenserna i samhället, så försöker samtidigt att stötta vårt lokalsamhälle så gott det går och handla från olika lokala restauranger och butiker. Det är ju verkligen en kris utan dess like med alla permitteringar och konkurser utöver själva sjukdomen. Men. Man behöver ju få välja humordörren också, och inte bara allvarsdörren (referens till Henrik Schyfferts gamla show The 90’s för den som känner igen det!), så vi skämtar mycket om Corona, isolering osv och lägger mycket fokus på ytliga saker som inredning. Annars orkar man inte med, tror jag. Men vi vet, vi vet. Vi lever ju inte i en bubbla.

Hur som helst så pågår ju livet ändå, och något som kommer allt närmare är flytten till huset. Det blir ju självklart en följetong här i bloggen. Det är en dryg månad kvar tills vi får tillträde och planeringen pågår för fullt. Håller i detta nu på att lägga beställning på vårt nya kök tex, och det är mycket som pågår. Har också börjat köpa på oss möbler som behövs i nya huset. Till exempel kommer vi att kasta ut alla befintliga garderober i huset pga att de är nikotingula och hemska. Så där blir det också lite nytt och jag har en vision för barnens rum om Narnia-aktiga gamla garderober som ska målas i dova, matta färger. Kolla bara inspobilden:

Hur ljuvligt!?

Så jag har finkammat marketplace och blocket och hittat de här fina garderoberna:

Denna fina var vi och hämtade igår!

… och den andra garderoben hämtade vi idag. Hur fin!? Helt ljuvlig i ett barnrum tycker jag. Riktigt sagoaktiga, båda två. Speciellt när jag målat dem i Farrow and ball-färger 😍

Ingen brist på garderober här i alla fall 😄

I vårt sovrum har jag en annan vision:

Där blir det istället öppen förvaring på det här viset, med Nordli byråer från Ikea och en klädstång hängande från taket. Blir snyggt och praktiskt! Plus bra budgetlösning 👌🏻

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s