Hem & inredning

Smygstartar julen med apelsiner

Längtar orimligt mycket till julen – så fort löven börjar gulna i princip. Sedan får jag hålla mig i skinnet ett tag, men i november går det inte längre att låta bli, då måste jag få börja med julen! Julmusik, julpyssel, julmust, you name it! Granen köper vi runt 1 december för att ha ordentligt med tid att njuta av den, med tanke på att den sen åker ut typ 28 december.

I alla fall, julpysslandet har officiellt startat, och jag började igår med att torka apelsinskivor. Det är supersimpelt, man bara skär dem i tunna skivor, lägger dem på ugnsgallret och torkar dem på 100 grader i 2 timmar innan man sänker värmen till 50 grader och torkar dem i 2 timmar till. Sedan tar man ut dem och då luktar det apelsinmarmelad i köket 😍 idén fick jag först från Sofia Wood som pratade om det i podcasten, men sen har jag också sett så fina bilder på Pinterest. Så nu testar jag själv! Min plan är att trä dem på tråd och hänga upp dem i fönstret, för se så fint ljuset lyser genom dem!

Se så fint!

En reaktion till “Smygstartar julen med apelsiner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s