Hem & inredning

Ett nytt gammalt linneskåp

SOM jag har letat efter ett gammalt linneskåp genom åren, och äntligen har jag köpt ett! Så glad! Jag hittade det på marketplace för bara 600 spänn och snodde åt mig det snabbt som attan. Jag och Johan bar ner det för tre trappor eftersom säljaren bodde i ett gammalt hus i Vasastan, den gick inte in i hissen, haha. Men vi fixade det tillsammans! Skåpet är troligtvis från början av 1900-talet, kvinnan jag köpte det av hade haft den i sin släkt sedan den tillverkades, det var häftigt tycker jag. Framförallt eftersom vi är riktiga Ikea/Mio-människor i övrigt, haha. Det här skåpet ska jag måla i en riktigt sidenmatt färg, helst typ Farrow and balls mattaste sort. Velar nu i färgvalet mellan dovt lejongul, riktigt mörkgrå/svart, mörkblå eller mörkgrön. Har jättesvårt att bestämma mig, så får nog köpa några provburkar och måla upp innan jag bestämmer mig. Vill inte ta en vanlig mellangrå färg eller vit, det första blir för trist eftersom typ allt annat i vårt hem är grått, och vitt känns alldeles för shabby chic. Jag tänker mig lite i den här stilen:

Återstår att provmåla och fundera!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s