Mina tankar

Ett litet sår och en infektion

Jag var och tog bort ett till aterom, som det heter, på halsen i måndags, precis som jag alltså gjorde i höstas också. Det börjar med att jag får en finne på halsen, sen vet jag inte om det är att jag klämmer på finnarna, men sen har de liksom kapslats in och blivit permanenta inombordare, som ibland blir inflammerade. Så nu har jag tagit bort ett andra aterom. Det görs under lokalbedövning på vårdcentralen och jag har fått tre stygn vid såret. Förra gången hände inget mer, det gick en vecka, stygnen togs bort och allt var bra. Nu däremot, har såret blivit infekterat, störigt nog.

Jag märkte det rätt tidigt eftersom svullnaden över halsen gjorde att det såg ut som jag hade en dubbelt så stor dubbelhaka! I torsdags kände jag mig tvungen att gå och kolla upp det, då kändes det också varmt runt såret, rött och jag kände mig lite sjuk. På vårdcentralen blev det lite förvirrat, eftersom läkaren jag träffade sa att det var infekterat och skrev ut penicillin, och sedan bad mig gå till sköterskeexpeditionen för omläggning av såret. Sjuksköterskan sa då rätt irriterat att det såg hon på en gång att det inte alls var infekterat, hon verkade tycka att läkaren var dum i huvudet. Till slut kom distriktssköterskan och sa att hon ändå kunde lägga om såret, men infekterat var det ju inte.

Klipp till i fredags när såret började bli ordentligt varigt och det både kom blod och massa äckligt guck ur såret. Har fått byta förband både morgon och kväll eftersom plåstren varit så grisiga (varsågod för info!), igår träffade vi mina föräldrar och min pappa sa då att man ska låta såret vara öppet utan plåster, för det sa alltid farmor som jobbade i många år som sjuksköterska på Karolinska. Okej, sagt och gjort, jag tog bort allt och tvättade rent. Tyvärr har det inte slutat gucka sig än, i morse hade det bildats en stor kocka över såret, men det vätskade fortfarande… barnen är ju upp i mig hela tiden också, så tänkte att det är nog ändå bättre att täcka såret med antibakteriellt plåster. Så nu får det sitta där tills jag ska tillbaka till vårdcentralen på onsdag och ta bort stygnen.

Igår kväll kom också världens konstigaste grej, jag började få smärtor i fingertopparna?? Till slut var det så jobbigt att jag var tvungen att gå och lägga mig. Tyvärr var det väldigt svårt att sova på grund av smärtan, det känns som jag har ödem i fingrarna? Som att de är vätskefyllda och stumma? Google föreslog diverse olika trevliga saker som cancer, så ångesten är på TOPP, kan jag säga. Speciellt eftersom jag ringde Kry och läkaren där sa att hon inte kunde se hur det skulle kunna ha med mitt infekterade sår att göra. Tyvärr var jag så orolig för fingrarna att jag glömde fråga om hur jag ska sköta såret, så jag är tillbaka på ruta 1 kan man säga. Ångestfylld, orolig, med varigt sår och smärta i fingrarna.

Längtar till om en vecka, då borde allt ha lagt sig!!!! Så gör jag alltid när jag är orolig, tänker att om en vecka borde allt vara okej igen. Tiden läker alla sår?

Besparar er bilder på det variga såret, här är från i torsdags ur en vinkel där det knappt syntes 🧐

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s