Hem & inredning

Som ett sprillans nytt rum

Blå väggar – check! Första punkten på renoveringslistan 2019 avklarad, så skönt. Vi bodde över hos mina föräldrar i helgen och spenderade fredagskvällen och lördag förmiddag med att måla om vardagsrum/kök i en härlig blågrå nyans (nyansen heter Vreden hos Alcro), och det blev precis så bra som jag hade hoppats och trott! Johan kommenterade att det är tråkigt att jag inte är lika överraskad över hur bra det blir när vi målar eller renoverar något – men jag har ju liksom redan visualiserat exakt hur allt kommer att se ut redan innan, så min reaktion blir bara ”bra, det blev som jag tänkte” haha. Förstår om han tycker det är trist 😄 Nöjda är vi i alla fall båda två, Det blev en helt annan, mer ombonad, känsla i rummet nu, alla färger knöts ihop på ett bättre sätt. Jag tog också ner mattan från House Doctor till vardagsrummet, den som hittills legat i vårt sovrum. Tycker det knöt ihop säcken extra bra!

Vi passade även på att grovstäda hela huset och att tvätta upp gardiner, soffkuddar och filtar och annat för att göra allt megafräscht (eftersom samtliga textilier i kök/vardagsrum AV NÅGON ANLEDNING hade fläckar från bla sylt, ketchup och annat oidentifierbart… finns ju ingen egentlig skillnad på en gardin och en servett, tydligen?). Tyvärr krympte gardinerna seriöst 15 cm i tvätten, trots att jag tvättade på 30 grader!? Så nu är de en decimeter för korta. Happ, får alltså lov att köpa nya, det ser inte klokt ut 🙄 dessutom ska jag ge bort de roströda kuddarna och sittpuffen till min vän My, jag tycker gråblå väggar passar bättre ihop med en dimmig gammelrosa färg. Har lagt in ett gäng bevakningar på Blocket och stalkar olika köp- och säljgrupper på Facebook, vill helst undvika att köpa helt nytt igen, känns miljömässigt dumt…

I helgen blir det en vända till Ikea också för att köp en köksö och barstolar! Det blir pricken över iet 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s