Mina tankar

2018 i bilder

Årets leksaker:

Förra julen fick barnen en ”liten” Volvo av morfar, det kan man verkligen säga har varit årets leksak – jag tror fasen inte det gått en enda dag utan att de lekt med den… Visst älskar de att åka runt i den utomhus, men eftersom den annars står parkerad i vårt vardagsrum är den föremål för alla möjliga andra lekar varje dag också, en populär lek är att packa bagageutrymmet fullt med grejer, spänna fast sig och dockorna i bilen och leka att man åker på utflykt! Den är outsägligt poppis även för alla barn som hälsar på oss, så det gör inget att den tar upp mycket plats, den får stå där den står!

En annan hit i år var lekstugan som kom upp lagom till Ems 4-årsdag, en present från oss, mormor/morfar och farmor/farfar. Det var sommarens projekt för mig och Johan, SOM vi höll på med den varenda kväll. Målade sjuttioarton lager vit färg, och sedan fick jag för mig att måla golvet grått. Stuprännor och fönsterluckor har snickrats, stenplattor har lagts i en gång utanför, och vi är inte ens klara än med alla projekt. Sedan de här bilderna togs har ju förstås dörrar och fönster kommit upp, men jag har tydligen inte tagit något nyare foto av det. Hur som helst, barnen älskar det!

Årets kalas:

Min fina vän Isabell fyllde 30 och firade med stil! Hon bjöd nämligen in till 90-talsparty där hon hade gått loss totalt på allt som är 90-tal, är fortfarande imponerad över all detaljrikedom, som alla Okej-posters, godiset, Nintendospelen, den uppblåsbara fåtöljen, maten, ALLT! Fantastiskt rolig fest!

Stella fyllde 2 år och älskade Hanna var här och firade det med oss! Tänk att lillskruttan snart blir hela 3 år!!!

Min storskrutta fyllde 4 år mitt under den längsta och varmaste sommaren i mannaminne. Hon hade önskat sig en ”blinka lilla stjärna-tårta”, så det fick hon förstås, jag tar ju vara på varje tillfälle då jag får baka 😄 Vi bjöd in familj och vänner på ett kalas ute i trädgården, härligt sommarkalas. Tänk att hon blir hela 5 år nästa år!

Ungefär som ett kalas var det när mina arbetskollegor tillika vänner Batol och Ayat kom och hälsade på oss för några veckor sedan och hjälpte till med julbaket! De här två kommer jag att hålla fast hårt vid när jag börjar på mitt nya jobb om drygt 2 veckor. Vi har så fantastiskt roligt ihop varje dag, och goare personer får man leta efter. Och jag, som är väldigt språkintresserad i grund och botten och dessutom nyfiket lagd, har upptäckt att det är jätteroligt att få lära mig arabiska ord och fraser samt om arabisk kultur. En dag hade Ayat med sig en hel frukostbuffé till jobbet för min skull, så att jag skulle få smaka! Bara en sån sak! 😍

Årets resor:

Den häftigaste resan vi gjorde i år var ju naturligtvis min och Johans resa till NY över vår första bröllopsdag. Hans första gång, min andra. Det var lika häftigt denna gång, den staden är ju helt otroooolig. Tyvärr hade jag en fruktansvärd upplevelse av själva flygresorna fram och tillbaka tack vare grav flygfobi, och jag är inte så säker på att det blir någon mer flygresa för mig. Även om jag gärna skulle vilja visa barnen staden någon gång…. Men rädslan förtar hela reseupplevelsen.

Den megavarma sommaren spenderades framförallt på den lilla stranden i närheten av vårt hus, eftersom enda chansen att stå ut med värmen var att ligga i vattnet… Vi var också en vända i Göteborg där vi gick på Liseberg med barnens kusiner, samt på Gotland där vi hyrde ett hus med min kusin med familj i en vecka. Bra sommar!

Egentligen inte en resa för mig, men min kusin Rebecca reste hit en helg i november och vi fick en chans att hänga bara vi två vilket var så roligt, precis som förr! Om drygt två månader ska hon gifta sig, så vi kommer snart ses igen, härligt nog.

Årets inredningsfix:

Vi bytte soffa för typ 5:e gången på de 7 år vi bott ihop, vilket vänner och familj tyckte var mycket lustigt….haha. Här var alltså gamla soffan…

… och här är den nya! Säga vad man vill om alla soffbyten, men jag tror verkligen vi har hittat hem nu. Detta är den perfekta familjemyssoffan! Om inte annat så räcker det med soffbyten oavsett, haha.

Även utomhus skedde mycket, dels schaktades halva vår trädgård bort och gjordes om, tack vare att det var sumpmark där tidigare. De tog bort all dålig jord, la in ny dränering och vips, en användbar trädgård som man faktiskt kan gå runt i utan att sjunka ner i gyttja! Dessutom byggde Johan tillsammans med hjälp av våra pappor ut vår altan med 60 extra kvadratmeter, trevligt, men våra utemöbler ser lite löjliga ut numera? 😄

En liten men effektiv förändring var att byta ut den meningslösa lilla TV-bänken vi hade till två stycken Ivar-hyllor som sväljer allt! Gned in dem med utspädd vit färg för att få en ljus känsla på träet, enkelt och fint, fortfarande så nöjd med det!

Kanske den största förändringen på inredningsfronten var att vi slipade alla golv i huset som tidigare var kritvita, och det visade sig vara fina askgolv under den vita färgen.

Årets personliga förändring:

Första halvan av 2018 gick åt till att fundera över min situation med övervikten, jag var så trött på det och ville bli av med det en gång för alla. Jag kom fram till att jag skulle göra en överviktsoperation, fick en remiss till Ersta sjukhus och godkändes för operationen som skulle skett 11 september. Efter ytterligare en hel del funderingar och dessutom en mental knuff i form av en kommentar här i bloggen som vädjade till mig att inte göra operationen så bestämde jag mig för att avboka den. Jag hade nämligen till slut till fullo insett att oavsett operation eller ej så handlar en framgångsrik och hållbar viktminskning om att lägga om livsstilen helt och hållet. Oavsett vilket så skulle jag få kämpa hårt för att nå målet att bli långsiktigt normalviktig. Därför beslutade jag mig för att ta kampen med intakt magsäck, och istället med lite hjälp från Itrim. På 12 veckor gick jag därför ner 20 kilo, och är därmed inte längre gravt överviktig eller i behov av en operation, helt otroligt för mig! Jag har pausat viktminskningen över julen, men i januari fortsätter kampen neråt. Om man vill kan man följa mig på @becomingjosefinast på Instagram där jag skriver mer specifikt om hela viktresan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s