Familj & vänner

God jul!

Dagen före dopparedagen redan! Och för första gången på flera år så KÄNNS det verkligen som jul, troligtvis till stor del på grund av att det är alldeles vitt och fint utomhus, och snöflingorna singlar ner vackert från himlen. Det sätter verkligen känslan! Denna dag spenderar vi med att julstäda ordentligt, passar också på att möblera om lite, och julbaka. Jag är i full gång med vörtbröd fast som brytbröd i långpanna (vörtbröd köpt på mataffären tycker jag inte är gott alls, det är därför jag prövar att göra eget), en saffranspannacotta med vit chokladganache som vi ska ha till efterrätt imorgon, lite mer kola på brynt smör och havssalt samt pepparkaks-rawbollar…. jag tror vi har bakat varje helg i december och jag älskar det! Så otroligt mysigt, och det blir godare än färdigköpt. Bakning är verkligen ett intresse som jag tappat lite de senaste åren, men jag vill gärna fortsätta baka mera.

Ikväll åker vi och har uppesittarkväll hemma hos mina föräldrar samt min bror och hans flickvän, sedan sover vi över där och spenderar första halvan av julafton hemma hos dem. Därefter kommer vi att åka hem till oss och då kommer Johans familj över med bland annat barnens kusiner och så kör vi julafton hemma hos oss. Och sedan kommer förhoppningsvis tomten! Det lär bli full rulle, och det är inte helt klart än vad vi faktiskt ska äta, vi har lite olika viljor. Men det ordnar sig ju, det viktigaste är att njuta, inget måste är så viktigt att det är värt att stressa upp sig för på julen, tycker jag.

Kola på brynt smör med havssalt. Har inte följt något recept helt och hållet utan utgått från ett grundrecept och sen gått på känsla. Brynt smör la jag tex till själv bara pga gott.

Bryt-vörtbröd! Knepet för att veta när bröd är klart i ugnen är tydligen att använda termometer, lärde jag mig idag! Det ska vara 94-97 grader inuti, då är det perfekt gräddat. Älskar att lära mig såna knep!

Saffranspannacotta, ska även spritsa på vit chokladganache och blåbärssylt imorgon före servering. Även det här är ihophöftat utifrån något slags grundrecept. Kan bli bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s