Emilia <3

Att lära sig skriva

Emilias bästa grej just nu. Bokstäver!

Emilia och jag delar flera intressen, trots att hon bara är 4,5 år. Vi älskar att shoppa till exempel, hon och jag går gärna runt i butiker hand i hand och pekar på saker vi skulle vilja köpa. Hon blir inte ens arg när jag säger nej till saker, utan då går vi vidare bara, lika glada ändå. Fika gillar vi också, Em kan man verkligen sitta ner med på ett café med lite gofika och prata en lång stund. Så mysigt!

Ett annat gemensamt intresse är också att skriva! Hon började intressera sig för bokstäver när hon var runt 2 år, först lärde hon sig sin egen bokstav; E. Sedan har det utökats och utökats eftersom hon vill veta vilken som är tex min, Stellas, mormors, farfars och förskolekompisarnas bokstäver. Grym koll har hon nu! Hon har också alfabets- och siffertavlor i sitt rum, så nu vill hon sitta vid sitt skrivbord och skriva av alla bokstäver, hon undrar hur man skriver olika ord och då får jag bokstavera och ibland visa hur man skriver någon bokstav. Men oftast kan hon själv, speciellt sedan jag förklarade att bokstäverna måste komma i rätt ordning för att det ska bli rätt ord. ”Emilia” och ”hej” kan hon skriva helt på egen hand nu. Hon vill också veta vad det står när hon ser ett ord eller text, så nu har jag börjat med att be henne att själv ljuda vad det står. Bokstäverna kan hon ljuda, men hon har inte knäckt ”läskoden” än, men hon är så himla nyfiken på det här, så det skulle inte förvåna mig om hon gör det snart. Hennes ömma moder tycker ju förstås att det är väldigt roligt, eftersom jag själv älskat att skriva och läsa hela mitt liv, när journalistdrömmar och nyligen har bytt jobb bl.a. för att få chansen att skriva mer. Hoppas att även Emilias intresse fortsätter när hon blir äldre! Stella har också börjat visa intresse för bokstäver, blir kul att se hur det blir för henne 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s