All about kids

Generation alpha

Jag är en kvällsgooglare. På kvällarna när jag lagt mig så kommer jag på så mycket frågor som jag måste googla på en gång, kan tex börja fundera på vilka tortyrmetoder det egentligen fanns på medeltiden och så Wikipedia loss, haha. Minns att jag kartlade det totalt en natt för några år sedan 😄 igår kväll började jag fundera på det här med olika generationer. Jag tillhör generation Y, också kallade millennials, i och med att jag är född 1989. Vi är en väldigt köpstark generation som hade datorer och internet från hyfsat tidig ålder – man kommer ju ihåg tiden med Lunarstorm, Playahead och Snuttis!? Vi fick också mobiltelefoner från ganska tidig ålder, jag fick min första Nokia 3210 när jag var 10-11 år, minns jag. Så värdelöst ändå att man bara kunde ringa och smsa med den, känner man ju nu, haha. Det var till och med före Snake! Snacka om retro! Mina föräldrar tillhör MTV-generationen eftersom de föddes 1965, de var helt enkelt unga när MTV kom 1980. De kallas också generation X.

Jag låg helt enkelt och läste om de olika generationerna och kom på att jag är nyfiken på vad våra barn tillhör för generation, är det ens bestämt ännu? Och jo, det är det! Barn födda mellan 2010-2025 tillhör tydligen generation alpha! De är den första generationen som inte kommer att ha haft ett liv utan smartphones, iPads etc, eftersom det funnits med dem sedan födseln. De finns dessutom tack vare sina millennial-föräldrar digitalt på Facebook, bloggar, Snapchat, Youtube, Instagram osv sedan de var embryon. De är ständigt uppkopplade. Tydligen är de dessutom redan en köpstark målgrupp, återigen tack vare sina väldigt generösa millennial-föräldrar och de väntas bli den köpstarkaste generationen någonsin…. jämfört med den värld våra barn växer upp i så var vår värld i barndomen och ungdomen nästan analog i jämförelse. Det kommer verkligen bli intressant att se hur det här kommer att påverka dem, vad kommer det bli för människor av dem?

Generation alpha-medlemmar som bidar sin tid…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s