Mina tankar

Valvecka

Det känns som att hela denna vecka blir som ett maraton fram till söndag då det är val. Det ska bli oerhört spännande att se valresultatet på söndag kväll, men också väldigt läskigt. Jag är SÅ rädd att SD ska bli större och jag hoppas att det inte händer. #nejtillSD, självklart!

Jag har alltid varit för alla människors lika värde, men sedan jag började jobba med nyanlända förra året har jag fått en ännu större förståelse för deras situation. Jag har fått lära känna så många människor från hela världen (framförallt flyktingar från Syrien, Afghanistan och Somalia), och träffat så många ambitiösa personer som vill göra sitt allra bästa för att få ett bra liv i Sverige. Jag får ta del av så många livsöden dagligen, många har varit med om fruktansvärda saker men kämpar ändå hårt för att lära sig svenska och hitta en försörjning, jag blir impad varje dag. Varje dag! Jag tror definitivt att det här jobbet har gjort mig mer ödmjuk och mer övertygad än någonsin om att det inte finns något ”vi och dom”. Jag har två nya vänner som kom med flyktingvågen från Syrien och jag har lärt mig otroligt mycket av dem om hela situationen i Syrien, om deras kultur, om islam, om arabiska, och allt möjligt. Jag känner mig så berikad på grund av detta.

Som kvinna, feminist och mamma till två flickor är det också viktigt för mig att lägga min röst på ett parti som är för jämställdhet och inte ett som vill slunga oss tillbaka till 50-talet genom att inskränka aborträtten, införa sambeskattning så att fler tvingas bli hemmafruar etc, etc, etc. Ett mångkulturellt och jämställt samhälle is the shit, och jag tänker rösta enligt det på söndag!

#nejtillSD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s