Mat & recept

Iskall melonjuice och heta dagar

Min favoritplats på altanen är cafébordet vid vår spaljé – så mysigt att dricka kaffe här medan barnen leker!

Är det bara jag som är lite less på värmen och längtar efter… höst? Värmen är liksom bara okej så länge man håller sig i vattnet och det kan man ju inte göra konstant. Jag ser fram emot att få byta ut varma, tropiska, svettiga nätter mot krispiga, kyliga höstnätter – förhoppningsvis snart! Det känns som att Emilia tänker likadant, hon vill att jag sjunger Sankta Lucia och tipptapp som godnattvisor 😄 Tills dess får man svalka sig på bästa sätt man kan. Idag testade jag att göra melonjuice, jag mixade helt enkelt färsk vattenmelon med isbitar och lite lime. Jag poppade även in en halv skuren melon i frysen för att pröva göra melonslush imorgon! Själv tycker jag inte om någon melon överhuvudtaget (men jag äter det då och då i förhoppningen att jag ska vänja mig vid smaken, som jag lyckats göra med koriander, brieost och kaffe bland annat, men det verkar kört. Som med oliver och tryffel, det är också oätligt). MEN hur som helst så älskar barnen melon och det är ju det perfekta somriga melliset, så jag gör det för dem helt enkelt 😊 jag får köpa hem lite ananas att göra slush på till mig själv istället!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s