Familj & vänner

Gröna, granna, sköna, sanna sommar

Så var vi tillbaka i sommarlovslunket hemma i skärgården igen. I vårt lelle hus som känns mer och mer som hemma ju mer vi duttar med det! Jag är alltid skeptisk när vi flyttat någonstans, kan till och med planera att flytta igen på en gång, men när det gått ett par månader och jag fått sätta min prägel på hemmet, då börjar hemkänslan infinna sig. Speciellt i ett helt nyproducerat hus som vårt, tänker jag. Det är höjden av mys att nu under sommaren INTE gå raka vägen till TV:n efter nattning utan att gå utomhus igen och fixa med diverse projekt. Nu är dörr och fönster uppe på lekstugan, så min uppgift blir att måla detaljer som lister imorgon. Dessutom pågår altanbygget lite lagom sakta hela tiden. Själv har jag tagit mig an planteringarna, det fanns nämligen en del buskar och träd planterat när vi flyttade in, men på ett rätt konstigt sätt. Mitt i trädgården är det en buskrad planterad som någon sorts vägg, och i en annan del av trädgården har buskarna satts så de formar ett jättestort ”V”. Märkligt, och inte alls hemtrevligt! 😄 Så jag har tagit på mig att flytta buskarna till mer logiska ställen. Dessutom har jag planterat klätterrosor mot spaljén som redan blommar! Det ska också upp en gunga i den megastora eken bredvid vårt hus för att maxa leken. Vi har massor av projekt på G helt enkelt, och för varje grej känns huset allt mer som vårt alldeles eget.

Jag och tjejerna spenderade eftermiddagen på vår närmaste strand, med ett gäng andra boende i området, framförallt barnfamiljer och sommargäster. En av sommargästerna började prata med mig och sedan satt vi en lång stund och pratade om Värmdö och hur det var här förr. Mycket trevligt! Barnen var så glada över att få bada, och Emilia är väldigt ivrig att få öva på att simma. Hon har ungefärlig koll på att hon ska sparka med ben och armar, men inte hur. Jag försöker visa så gott det går, men det är ju inte lätt? Det blir definitivt simskola för henne i höst! Jag vill att barnen ska lära sig simma så fort det bara är möjligt för att de ska vara tryggare vid vattnet. Hur som helst, så mysig och varm dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s