Vikt & träning

Lille skutt-rädd

Jag pratade med en kirurg på Ersta sjukhus idag, som då officiellt ändrade operationsmetoden till Gastric Sleeve istället för Bypass. Av någon anledning känns sleeve mycket bättre, den känns inte lika omfattande…. varför vet jag inte egentligen? Men det är känslan som räknas väl 😉 jag går runt och tänker på operationen i princip hela tiden. Varannan tanke är på det som komma skall, det är lite som inför en förlossning. Man behöver de där 9 månaderna för att bearbeta tanken på att man ska genomgå en förlossning, och det är samma sak nu. Jag har gått igenom alla stadier med detta, från förnekelse av att jag ens är så stor att jag behöver en operation, till ilska och sorg och en känsla av misslyckande, till en allt större acceptans av situationen. Dock blir jag inte riktigt av med rädslan. Jag är väldigt rädd för operationen och skedet därefter, rädd för att ha ont och må dåligt och inte orka med barnen, att inte vara mig själv och att de ska känna av det och bli rädda/ledsna. Det märkliga är att jag blev himla tröstad av att läsa om att andra varit rädda inför sina operationer också! Hur konstigt det än låter, haha. Tex House of Philia som gjorde en bukplastik i höstas, och beskrev att hon var ”lille skutt-rädd” före operationen. Jag fattar verkligen den känslan, det är så det känns för mig! Så nu när jag kan tänka att andra också är rädda, så känns det bättre. Jag tror jag tidigare tänkte att rädslan var ett tecken på att jag tagit fel beslut, men nu vet jag att det är helt normalt att vara rädd även fast det är rätt beslut. Herregud, jag har tänkt på det här i ett halvår nu, och det har gått tre månader sedan jag fick godkännandet från Ersta sjukhus. Jag har hunnit tänka, detta är rätt!

Jag har för övrigt fått ett operationsdatum i slutet av augusti, men jag behöver byta den till någon vecka senare av lite olika anledningar. Men det är på G!

Ser fram emot att kunna träna och orka med fullt ut efter operationen! Här med bästa Mathilda ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s