Resor

Hej från New York!

Och så var vi äntligen här, efter mycket om och men. We made it! Första dagen har vi spenderat på mitten/övre Manhattan, vi tog en färja över från Greenpoint, Brooklyn där vårt hotell ligger. Färjorna är för övrigt ett grymt färdmedel, de känns nästan lyxiga, så trevliga och fina är de! Plus att de går svinsnabbt och inte kostar mycket, 2.75 dollar för en enkelresa (billigare än tunnelbanan). Idag har vi sett det där man måste se när man kommer hit första gången (som det är för Johan), dvs Times Square och Central Park bland annat. En del shopping har vi hunnit med också på 5th och 7th avenue – på Rayban-butiken, Urban Outfitters och The Gap (till barnen). Det var så himla varmt idag, över 30 grader, så vi har fått ta många dryckespauser, mysigast var helt klart vid Le Pain quotidiens lilla servering vid lilla dammen i Central Park. Därefter promenerade vi raskt 40 gator ner igen och tog en färja tillbaka till Greenpoint, Brooklyn och käkade lobster rolls (jag) och lobster mac ‘n cheese (Johan) på Lobster Joint, några gator bort från hotellet. Nu blir det tidig kväll för oss för att vi ska orka med hela dagen imorgon också, allt promenerande (närmare 2 mil blev det) har tärt en hel del på mina fötter och ben…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s