Resor

Nedräkning till New York-resan…..

…… på torsdag! För oss som endast reser utomlands ca 1 gång om året så blir det verkligen en resfeber och spänning varje gång det faktiskt är dags att åka iväg, vilket är både bra och mindre bra – det är mest pga att flygrädslan ökar ju mindre jag flyger som är mindre bra. Nu försöker jag ignorera både flygresan och faktumet att vi ska vara ifrån kidsen i 5 dygn och fokusera på MÅLET istället. Kanalisera min inre Blondinbella, helt enkelt, hon känns som nån som bara droppar förbi New York bara lite sådär utan någon ångest för det, verkar grymt skönt. Jag gissar ju liksom att det inte kommer vara särskilt jobbigt när vi väl sitter på en rooftop bar i Brooklyn, med en drink i handen, och blickar ut över Manhattan. Eller när vi promenerar över Brooklyn Bridge, eller strosar genom Central Park, eller… ja, det blir nog bra till det här änna. Just nu ligger jag och researchar loss, med kartor över New York, guider på Instagram och Pinterest och listor där allt intressant åker upp. Vi kommer att bo på The Box House Hotel (sjukt prisvärt!) i Greenpoint, Brooklyn, vilket sägs vara det nya Williamsburg, vilket väl är det nya…. Meatpacking District eller SoHo eller nåt sånt, haha. Det snabbaste färdmedlet till Manhattan är färjan som går via Long Island och tar ca 15 minuter, men misstaget vi inte ska göra denna gång – till skillnad från förra gången jag var där – är att endast hålla till på de turistigaste gatorna på Manhattan. Jag såg absolut ingenting av någon annan ö eftersom vi gjorde allt turistigt vi kunde finna, såsom att åka upp i Empire State building, fira nyår vid Times’ Square (typ, kan dra den storyn någon gång). Osv. Det känns lite trist, nu vill jag vidga vyerna och frossa i mer lokala sevärdheter, så jag söker fram allt möjligt spännande i både Brooklyn och på Manhattan (fler öar tror jag inte vi hinner med på 4 dagar). Har riktat in mig specifikt på takbarer verkar det som, haha! Åhhh vad jag längtar efter att återse Världens Bästa Stad! Torsdag it is!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s