All about kids

Oron förvandlades till trygghet

Emilia/Madicken tycker inte om att fotas (tror för att hon är blyg) och måste alltid göra miner eller göra nåt med armarna för att det ska gå, vet inte ens vad hon gör här (bild 1). Stella/Pippi däremot är bara trött och gav Madicken en knuff så att Madicken röt tillbaka på skarpen till Pippi (bild 2) 😂

Härom dagen var det förskolans dag, vilket vår förskola alltid firar genom att också fira Astrid Lindgrens dag – så alla barn som vill får klä ut sig till figurer från böcker/filmer, även personalen klär ut sig. Tycker det är en så himla rolig grej de hittat på, hela dagen går då i Astrids tecken, de får besök av en häst – ”lilla gubben”, de har ett sockerdricksträd, en i personalen gjorde ballongdjur och så fanns massa andra roliga aktiviteter för barnen. Älskar att de går all in!

Vi har också haft utvecklingssamtal för Emilia och Stella med respektive pedagoger de senaste veckorna och det är så himla roligt att få sitta ner och höra så mycket fint om sina barns utveckling, om vilka fina kompisar de är och hur trygga de är där. Världens bästa förskola! Jag minns hur rädd jag var när Em skulle börja på förskolan 2016, det enda jag hade att gå på då var löpsedlar från tidningarna om barn som satte i halsen, som tappades bort med mera. Nu några år senare har de där rädslorna vuxit bort, visst finns alltid en liten oro för att något ska hända, men eftersom jag fått bevis efter bevis på hur väl förskolan har koll på våra barn och hur bra de tar hand om dem så blossar den där oron nästan aldrig upp längre. Det har tagit lång tid, nästan löjligt lång tid faktiskt, eftersom jag är en oroligt lagd person, men nu är förskolan det tryggaste, trygga för dem (bortsett från mig, Johan och deras närmaste släkt förstås). Underbart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s