Vårt hus

En rastlös mänska och en trädgård

Åh, trädgården ändå. Något jag aldrig någonsin trodde jag skulle intressera mig för, möjligen någon gång på ålderns höst i så fall, för att fördriva dagarna med NÅT. Men jag tror det började när vi flyttade till Kumminvägen i Hökis, säljaren efterlämnade världens finaste platssnickrade megastora planteringslåda med växter som var så välplanerad att den blommade ständigt, från tidig vår till sen höst. Det var så mysigt! Och ja, mycket vill ha mer va? Mer, mer, MER. och större.

Tråkigt då att man ändå är helt oförlöst nu trots att vi flyttat till hus, då 80% av trädgården är avstängd med byggstängsel sedan ett halvår tillbaka tack vare vattensjuk tomt där man sjunker ner till låren om man går på den (tro mig, vi har testat, heh). Men på måndag – då försvinner byggstängslet! Och det kommer hit grävmaskiner och gräver bort hela tomten och gör om dräneringen i grunden, så förhoppningsvis blir tomten bra därefter så att vi faktiskt kan använda den! Vi har sååå många planer för trädgården, vi vill inte bara ha en stor, trist, öppen gräsyta, vi vill skapa en riktigt mysig trädgård med häck som insynsskydd (vi har en busshållplats precis utanför vardagsrumsfönstret), syrénbuskar, fruktträd och bärbuskar där barnen kan gå och plocka om somrarna, uppbyggda nivåer av trappsteg och planteringslådor i slänten, pallkragar med örter och grönsaker och allt möjligt. Som vanligt orkar jag inte vänta heller, jag vill bara fixa nu nu nu. Vill inte att det ska vara en långsam process på flera år, jag vill ha allt. Som de gamla slagorden ”Allt! Nu!” – fast i ett aningen annorlunda sammanhang, hehe. Men tåler jag mig så blir det nog bra i slutändan.

Jag smygstartade i alla fall idag och köpte en gammal trälåda på Nacka Byggnadsvård som jag och barnen planterade jordgubbar i idag. Myset då! …….efter att vi duschat av jorden från dem då……..Inspo!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s