Familj & vänner · Vikt & träning

Byta operationsmetod

Hela veckan har jag försökt få tag på kirurgimottagningen på Ersta sjukhus för att få byta operationsmetod, jag hade ju tidigare bestämt mig för en gastric bypass men nu har jag ändrat mig och vill ha en sleeve istället. En sleeve innebär att 75% av magsäcken helt tas bort medan en bypass innebär att magsäcken kapas och att resterade magsäck är kvar men att tarmen kopplas om – så fort man gör ingrepp på tarmen räknas det som en större operation, vilket inte känns bra, samtidigt som en sleeve verkar innebära mindre risker för att få ”dumpningar” och komplikationer som tarmvred bland annat. Så den känns bättre. Jag visste inte att det skulle vara helt omöjligt att få tag på NÅGON på kirurgmottagningen, men jag har ju inte ens fått en operationstid än, så tid finns ju 😊 jag vill förresten tacka för responsen jag fått från er som själva gått igenom en överviktsoperation, så snällt!

Just precis nu sitter jag och Johan på ett tåg på väg mot Göteborg. Bara vi två, barnen är hemma hos mormor och morfar! Vi kommer bara vara borta ett dygn från dem, men ärligt talat känns det jobbigt nog…. så det är nog bra att vi övar lite inför New York-resan om tre veckor då vi blir borta från tjejerna i 5 nätter……… herregud alltså. Men det är ett senare bekymmer, nu ska vi försöka sova lite här på tåget, Stella lever om som sjutton på nätterna just nu, och verkar också ha börjat gå i sömnen, så lite vila behövs inför alla aktiviteter idag 😊

2 reaktioner till “Byta operationsmetod

  1. Hej! Tack för en fin blogg! Måste fråga, kan ha missat det i ngn post, men var det svårt att få remiss till Ersta? Jag ligger tydligen under gränsen för att få remiss gällande BMI, men förstår att det kan gå att få igenom via Vårdcentralen om man har andra problem som gör livet svårare (typ ont i knän, rygg, fötter och diabetes i släkten)? Hur var det för dig, fick du argumentera mycket?

    1. Hej! Jag gick till min vårdcentral och berättade rakt upp och ner min historia och allt jag gjort för att gå ner i vikt, min rädsla för att få följdsjukdomar osv. Läkaren ställde ett antal frågor som ligger till grund för att få en remiss också. Sen ligger jag ju över minimikravet 35 i BMI också, så där fanns inget hinder för mig. Men då var det inte svårt att bli remitterad, läkaren skrev remiss på en gång och hade stor förståelse för mitt problem! Hoppas du också får bra hjälp 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s