Resor

New York och flygrädslan

I maj åker han och jag på en egen resa utan barn – till New York! Jag har blandade känslor inför det…

I juli förra året fyllde Johan 30, och jag funderade länge och väl på vad jag skulle ge honom i present. Jag ville smacka på och ge honom en ordentlig present som han aldrig glömmer! Jag hade massor av idéer, men landade i att en resa vore bäst, och New York ÄR ju världens bästa stad – så det resmålet var givet. Jag tror Johan blev lite chockad över presenten, han hade inte riktigt väntat sig något sådant tror jag… han har inte heller varit där tidigare och har dessutom lite svårt att visualisera på förhand hur saker ska bli, men jag tror det börjar gå upp för honom (och mig…) att vi snart åker! 24 maj är det dags, då drar vi och blir borta i 5 dagar!

Det är nog ingen nyhet att jag är extremt flygrädd, och det är i den tanken jag fastnar hela tiden, när jag försöker längta till NY. Att jag återigen ska behöva sätta mig i ett plan och få dödsångest, där fastnar jag. Jag får verkligen panikångest av att flyga, nerverna sitter utanpå hela flygturen och jag reagerar på minsta skakning i planet… flera jag känner har kommenterat detta med ”men varför ska du flyga då? Du kan ju strunta i det?” – men det vill jag inte!! Jag VILL till New York, för jag (som alla andra) blev helt betagen av den staden då jag var där för 5 år sedan, och nu är det verkligen dags att åka dit igen. Så, flygresan kommer att hända. Malin Wollin, en av de bästa skribenterna i Sverige, har också varit flygrädd och hon beskriver mina känslor inför flyg exakt här, och en av de bästa texterna hon skrivit är denna om när hon gick en kurs för att bli av med sin flygrädsla (spoiler alert: hon blev det inte), och jag förstår hennes panik exakt. Nu har hon ju lyckats bli av med flygrädslan ändå till slut – genom att flyga ofta – och det ger mig hopp. Men jag läste i och för sig också på en sajt att åksjuketabletterna Postafen ska hjälpa bra………. 🙃 jag spar det tipset för säkerhets skull…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s