Allt och inget

Att tvinga fram våren

Emilia i ny vårjacka från Kappahl och med skridskohjälm, haha. Det var bråttom att äntligen få komma upp på cykeln igen, så det hanns inte med något letande efter cykelhjälm 😄

Denna söndag alltså. Denna söndag! Den började med ett tidigt PT-pass tillsammans med Mathilda, fortsatte med häng på Babymässan (som inte var något att hänga i julgranen) tillsammans med My (hon däremot kan hänga och dingla i en julgran alla dagar i veckan, så att säga 😊) och våra minstingar. Shopping, fika medan barnen sov i vagnarna och ja, dagen var gjord redan då. Men. Sen kom vi hem och såg att massor av snö hade smält vid vår tomt under dagen, solen sken och allt kändes så härligt att vi stannade kvar ute istället för att gå in och laga middag.

Vi satte helt enkelt igång med att ”göra vår”, för att hjälpa den på traven ordentligt! Jag skyfflade bort den snöhög som låg kvar på altanen och spolade den med vatten för att göra den ren och fin. Därefter tog vi ut våra lådor med vårkläder och -skor och lade in diverse pulkor och snöskyfflar. Allt medan barnen glatt cyklade runt på sina cyklar. Härligheten i det! Kvällen spenderade jag med att skrubba upp skor och fetta in dem, så vi kan börja använda vårskorna med en gång (inga mer minusgrader tack…) Dessutom fick ju barnen nya vårjackor då Johan och Emilia var och shoppade. Så, nu har vi bestämt att det är vår, eller hur? Tråkigt bara att vi vaknade upp till snö i morse..

Det som återstår att göra är att köpa utestolar till utebordet (gamla matbordet), men det får nog vänta lite. Under påsken nästa vecka ska vi slipa bort den vita färgen från alla golv i huset för att få fram det fina askgolvet under (vi har provslipat på ett ställe, sååå fint golv under!). Och när som helst borde det komma hit grävmaskiner och gräva bort hela vår tomt eftersom vi fortfarande har fruktansvärda problem med vatten, dräneringen funkar inte så hela tomten är i princip sumpmark. Så där så man åker ner med fötter och ben och sugs fast när man går där, så den är helt oanvändbar. Det ska byggföretaget få åtgärda helt enkelt, vi MÅSTE ju kunna använda tomten i sommar! Det var ju liksom framförallt av den anledningen vi köpte huset…

2 reaktioner till “Att tvinga fram våren

  1. Åh vad härligt det ska bli med vår! Vi är i fjällen nu och har det jättehärligt men när vi kommer hem vill jag ha en snöfri upptinad tomt och sneakersväder ❤
    Trist med er tomt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s