All about kids

Piratkalas

Igår var jag och Emilia på hennes allra första kalas med förskolekompisar! Det var hennes kompis Liv som fyllde 4 år, och önskat sig ett piratkalas. Och man kan väl säga att hennes föräldrar tog det på allvar, de hade ordnat och fixat helt otroligt fint. Med piratvimplar, röda och svarta ballonger som hängde över hela vardagsrummet och dukat bordet med pirattema och guldpengar strösslade över bordet. Barnen fick en varsin piratmask som de fick färglägga vid bordet. De fick amerikanska pannkakor med olika tillbehör som bananskivor, blåbär, grädde och sirap till. Vi föräldrar fick fantastiska hemgjorda trekantssmörgåsar med olika smaker, te och kaffe. Livs mamma hade också karvat ut ett piratskepp ur en vattenmelon och fyllt den med fruktsallad, när vi sedan skulle sjunga så tände de tomtebloss runt om i skeppet.

Hela kalaset avslutades med en skattjakt med en häftig skattkarta som avslutades med att de hittade godispåsar i en skattkista. Ett fantastiskt fint och roligt kalas helt enkelt, barnen lekte och hade så kul ihop. Det sätter ju helt klart ribban för kommande kalas… 😁

Em blev ju supersugen på att bjuda in alla även till sitt kalas i juli – hon har ju för övrigt bestämt sitt tema helt själv nu: blinka lilla stjärna-tema. Det går ju att vara kreativ med! Jag tänker lite så här:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s