Familj & vänner · Mina tankar

Att hitta nya vänner i vuxen ålder

Hallå! Nu är jag tillbaka igen, det känns typ som att jag återuppstått från de döda, denna vecka har varit oändligt låååång…. fy vad dåligt jag har mått! Och ändå har jag lyckats göra några roliga saker, trots att jag mått så himla dåligt. Tex var jag och såg Hannah och Amandas show med min svägerska Nicole i veckan, hög som sjutton på alla tabletter jag tagit för att klara av att ta mig dit. Jag hade inte gått upp från sjuksängen för vad som helst, men detta hade vi väntat på i ett halvår och så är jag alltid pepp på att hänga med min fina N.

Ibland tänker jag på hur det var förr, då hade jag inte alls samma fina vänner omkring mig, det var snarare rätt tomt på vänner överlag, vännerna jag fått på gymnasiet hade svikit en efter en (och jag var inte en mycket bättre vän själv), av vännerna från grundskolan fanns just då inga kvar. Då var jag rätt ledsen, för jag trodde det var kört för mig, för hur får man vänner EFTER gymnasiet? Hur får vuxna nya vänner? Är det inte på gymnasiet det gäller och annars är allt kört? Men det gick! Tack vare att det gick fint att ta upp kontakten med vänner från förr, tack vare jordklotets bästa mammagrupper där jag mötte vänner för livet, tack vare att min bror hade den goda smaken att bli tillsammans med den bästa tjejen, tack vare Johan och vissa ur hans släkt som blivit som min egen släkt. Och tack vare underbara personer på jobbet. Ni vet vilka ni är. Man ska aldrig tro att det är kört helt enkelt, det finns alltid forum där man aldrig hade kunnat tro att man skulle hitta vänner. Förr eller senare händer det, bara man är öppen för det.

Och showen då? Den var rolig! Det mesta hade man ju hört, som trogen fredagspodden-lyssnare sedan starten 2012, men det är ju alltid roligt att lyssna och titta på Hannah och Amanda. De har ju NÅGONTING som gör att man vill det. men framförallt var det som sagt bra sällskap 😊

2 reaktioner till “Att hitta nya vänner i vuxen ålder

  1. Men eller hur! För mig var det lite knepigt efter universitetstiden. Jag hade bra vänner i klassen men sen spreds vi alla vind för våg över landet. Sen när jag flyttade tillbaka till Umeå fanns inte många kvar tyvärr. Under min första mammaledighet hittade jag inte riktigt nån. Ingen gjorde det, jätteknäppt. Vi var fem i mammagruppen men NOLL kemi för alla. Så trist. Men nu med min andra mammaledighet, jösses. Jag har varit väldigt aktiv själv med att hitta andra mammor och hittat ett gäng där vi alla klickar väldigt fint och har barn i samma åldrar båda större och mindre. Så härligt. ❤️

    1. Nej precis, klart att det hänger massor på om det finns någon kemi med människor, en grupp jag gick i via BVC när jag var mammaledig med Stella tex så var det också några mammor som jag kände noll kemi med. Bland annat för att samtliga var typ 15-20 år äldre än mig också, som i alla fall de verkade lite störda över. Så jag har inte bara fått jackpott så att säga 😄 Men tur det finns fler chanser i massa andra forum! Skönt att det går bättre nu! 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s