Stella <3

Spjälsängen är borta

En vanlig morgon med Em och Stella 🙂

Nu är spjälsängen borta. Den stora klumpen som stått i vårt rum (och i perioder barnens rum) de senaste 4 åren… alltid som en stoppkloss som är i vägen, men samtidigt ett gulligt tecken på att vi haft bebis hemma. Nu har vi inga bebisar längre! Stella fyller 2 om 3 månader och Johan har trimmat in henne på att sova i sin storsäng i sitt eget rum, hon vill verkligen sova där och tycker om sitt rum. Men jag har haft svårt att inse hur stor hon är, jag har ändå lagt henne i spjälsängen fram till för någon månad sedan. Men sedan jag förstått att hon sover gott i sin egen säng har spjälsängen stått orörd. Och nu är den borta. Jag skulle kunna gråta floder, känner jag. Kommer man någonsin vänja sig vid att inte ha en bebis hemma? Eller ska jag behöva bli 15-barnsmamma bara för att jag tycker bebistiden är så ljuvlig?

Hur som helst, Stella sover inte i sin säng precis hela natten, någon gång mitt i natten ropar hon och vill komma till oss, och då hämtar Johan henne (om jag gör det blir jag för vaken och kan inte somna om på flera timmar, medan Johan somnar så fort han lägger huvudet på kudden). Då kryper hon ihop tätt intill mig, så jag får ändå goset känner jag. Emilia däremot är lite mer oberäknelig, hon sover hela natten i sin säng i perioder, men så har hon perioder när hon kommer till oss mitt i natten hon med. Det är det bästa! Det är då jag vaknar upp som på bilden, Stella har sparkat sig runt i sömnen och hamnat upp och ner, haha. Men båda ligger nära, nära ❤️

Jag har för övrigt börjar planera och beställa kalasgrejer till bådas kalas! Stella kommer få ett Frost-tema eftersom det enda hon säger i princip är ”Essa!”, hon vill bara titta på Elsa och ha på sig kläder med Elsa på. Och leka med Frost-leksaker. Så något annat tema är uteslutet, haha. Emilia har länge pratat om Vaiana-tema, men för någon vecka sedan började hon prata om att hon vill ha ”blinka lilla stjärna-tema”! Jag vet inte hur hon kom på det, men det var ju en himla bra idé! Går ju att göra mycket fint med stjärnor som tema. I år ska jag även fixa fiskdamm tänkte jag, måste ordna med att måla ett lakan bara… så kul! Kalas är något som jag längtade efter att få ordna pre-barn. Och jag får mycket inspiration från Emily, den kvinnan kan ordna kalas!

2 reaktioner till “Spjälsängen är borta

  1. Haha åh, synd att jag inte visste det! Då hade vi kunnat köpa eran. Vi har insett att Sam nog inte kan ha den Max hade. Men skönt att bli av med den. Tar ju alltid sån himla plats.

    1. Med borta menar jag att den står i förrådet 😄 så vill ni ha den så får ni gärna ta den, den behöver nog en omgång med färg dock, är lite skrapad på några ställen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s