Vikt & träning

Jag klarar det inte själv

Så härligt att ha det här härliga bara några minuters promenad hemifrån oss! Gick dit med Stella härom dagen när jag vabbade ❤️

Igår var jag på vårdcentralen och pratade med en läkare om möjligheten till någon överviktsoperation (finns ju ett antal olika). Det var verkligen världens bästa läkare att prata med, jag kände mig så sedd och förstådd av henne. Hon gick igenom alla frågor som vikt, längd, min vikthistoria bland annat eftersom de vill se om man uttömt alla möjligheter innan man söker sig till en operation. Och det kan jag ju verkligen säga att jag har, det är inte mycket jag inte prövat under alla dessa år kan man säga. Jag uppfyller kriterierna vad gäller vikten, däremot så prioriterar man helt förståeligt personer som har följdsjukdomar av övervikten, såsom diabetes och hjärt-kärlsjukdomar och det har ju inte jag ännu SOM TUR ÄR. Och jag förklarade att det är ju där jag inte vill hamna. Hon gjorde även en undersökning, tog blodtryck och kände på min mage och sköldkörtel, men allt kändes normalt. Och sedan sa hon att ”nu skickar vi in den här remissen, men skulle det vara så att de säger nej så ska vi göra en ordentlig vårdplanering med dietist, sjukgymnastik och psykolog involverat för att du ska få hjälp”. Och det kändes så skönt, jag var så nervös innan och tänkte att jag skulle få stånga mig blodig för att få förståelse, så när hon istället var så snäll och till och med sa att det var starkt av mig att komma dit, att hon förstod hur mycket som måste legat bakom det beslutet. Då var jag ju tvungen att gråta en skvätt för att hon var så snäll. Underbar, jag ska alltid gå till henne i fortsättningen!

Så nu är det bara att vänta och se vad som sker, men fast jag inte fått svar än så känns det som att en sten lyfts från mina axlar, det har varit ett sånt ok att bära helt själv och att jag nu kommer få hjälp, på ett eller annat sätt, känns som en sådan lättnad! Jag var bara tvungen att svälja stoltheten och erkänna att nej, jag klarar faktiskt inte det här själv och jag behöver hjälp. Jag är så glad!

2 reaktioner till “Jag klarar det inte själv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s