Familj & vänner

The Norrland experience

Det är häftigt ändå, här sitter jag med min kusin Rebecca som jag varit bästa vän med i hela mitt liv (hon är bara ett halvår yngre än mig) och våra sammanlagt fyra döttrar Stella, Emilia, Elli och Vilja ❤️

Idag passade vi på att göra ett antal saker som känns typiskt norrländska. Barnen förstår ju liksom inte än varför det tar 8-10 timmar med bil hit (långt bort är det) och varför det plötsligt är massor med snö. Så idag gav vi dem ”the Norrland experience” så att säga, haha.

Det började med att Johan och Daniel grävde en stor grop med snöbänkar i snömassorna utanför deras hus (1,5-2 meter hög snö), gjorde upp en eld och lade ut renskinn där vi kunde sitta. Sedan grillade Daniel parisare över elden och det blev dagens lunch.

Mängden snö…< em>< em>Papporna och äldsta döttrarna!<<<<<<
er åkte vi hem till Rebeccas mamma och pappa och åkte lite fyrhjuling och skoter! Skoter har jag ju åkt en del när jag var liten och var uppe på besök i Umeå, men nu var det ett antal år sedan sist. Jag satte mig i alla fall på förarplatsen och testade att köra lite, med Emilia bakom mig och Daniel bakom henne för att hålla fast henne. Det var roligt! Men lite läskigt när vi körde i djupsnö, då fick Daniel ta över. Emilia tyckte också det var lite läskigt, men ändå spännande. Stella däremot älskade det, och jag menar ÄLSKADE. Hon satt med Johan och gallskrek så fort han hoppade av fyrhjulingen/skotern och blev bara glad när de hoppade upp igen haha. En blivande liten fartdåre helt enkelt… det är ju även Stella som kräver att man gungar henne så högt att hon nästan flyger ur gungan för att hon ska vara nöjd, haha. Tror det får bli ett besök på Gröna Lund för de här tjejerna i sommar!

Den här dagen var en bra introduktion till Norrland ändå, tycker jag. Imorgon är det nyårsafton! Det firar vi här uppe i Umeå med Becca, Daniel och några av deras vänner som också har barn. Vi har beställt en färdig 5-rättersmeny från Brännlands Wärdshus som blir kvällens käk. Tror det blir mysigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s