Allt och inget

Mål 2018

Då var det dags för nästa års mål! Jag gillar att kalla det mål istället för nyårslöften, jag har så dåliga erfarenheter av sådana, haha… det känns mer konstruktivt att kalla det mål – det jag ska kämpa för att uppnå under året helt enkelt! Hur som helst, här kommer listan:

  1. Bloggen – jag vill satsa ännu mer på bloggen nästa år. Det har gått himla bra i år, läsarantalet har ökat och jag älskar att jag så smått börjat få inbjudningar på bloggevent. Det är så roligt att få träffa andra bloggare och instagrammare nämligen!  Jag har bloggat i 12 år på olika bloggadresser, och jag tröttnar aldrig på det. Det är fantastiskt roligt att få skriva, jag älskar det. Journalistdrömmarna finns kvar men ligger på is – men bloggen ska få blomstra desto mer! Exakt hur återstår att se, men till exempel vill jag ta finare bilder, så en bloggkamera ska jag införskaffa.
  2. Jag vill prioritera träningen mer, att träna i alla fall två gånger i veckan, det känns rimligt och bra. Jag har tränat en del under hösten och rätt regelbundet under december och jag vill hålla i det nästa år – det svåra för mig är egentligen att jag har otroligt svårt att slita mig från barnen under deras vakna tid, det känns redan som att jag träffar dem så lite då jag jobbar heltid. Men jag vet att jag måste fortsätta upp-prioritera tränandet, för det är ju faktiskt något jag tycker om att göra och som är bra för mig!

Mathilda och jag körde ju bootcamp tillsammans i vintras, nu har vi båda gymkort på samma gym och har börjat köra lite pass tillsammans. Och mer ska det bli nästa år!

3. Okej trött ämne, jag vet, men det är ändå väldigt viktigt (pun intended) för mig. 2018 är året då jag blir normalviktig. Jag är så trött på att skriva om det, men jag är också säkrare nu än någonsin på att jag kommer uppnå det, så mycket som jag förstått nu om hur mina tankar funkar, hur jag funkar osv. Jag har slutat lura mig själv, jag tar fullt ansvar för vad jag stoppar i mig och jag har övat bort det svartvita tänkandet (”nu när jag ätit en chokladbit har jag misslyckats och då kan jag lika gärna gå all in idag och börja om igen imorgon/ på måndag”…). Jag övar och övar på att tänka nyanserade tankar och jag bara vet att det kommer hända mycket på den här fronten nästa år.

4. Läsa böcker!!! Tack vare scroll-åldern och snabba puckar mellan insta, Google, bloggar, Pinterest m.m, så har jag verkligen tappat möjligheten att kunna koncentrera mig på en bok, sorgligt nog. Så fort jag efter någon sidas läsning spinner vidare på en tanke i mitt huvud så kan jag inte låta bli att googla den… så dumt! Jag måste träna tillbaka fokuset, jag är ju i grund och botten en bokslukare av rang, känner inte igen mig i den här rastlösheten riktigt… jag minns när jag var femton och Harry Potter och Fenixorden kom, 1000 sidor lång, och jag slukade den på 2 dagar…. jag ska bannlysa telefonen från sovrummet och istället lägga tid på läsning.

Barnböcker läser jag i alla fall dagligen för barnen vid sängdags, men jag skulle kunna läsa mer för dem också faktiskt. Det är ju så mysigt!

5. Jag vill också bli bättre på att vara helt närvarande med barnen och verkligen lägga fokus på dem när vi är tillsammans, det blir så mycket städ, tvätt, matlagning och det känns som att jag säger ”inte just nu” hela tiden. Tänk om man hade haft Isabella Löwengrips ekonomi och kunnat anställa kock och städhjälp på heltid…. hade gjort det på en gång! Nu har vi ju inte det, vi måste ordna allt själva, men jag vet att vi kan bli bättre på att planera och prioritera här. Jag har däremot blivit väldigt bra på att lägga undan telefonen när jag kommer hem, jag lägger nästan ingen tid alls på den när jag är med dem. Men det finns ju massor av annat som stjäl tid också, som sagt…

Jag och de käraste jag har. Fotograf: Mathilda Landén

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s