Allt och inget

Lista över 2017

Det syns inte så bra på den här bilden, men det är cirka 3 meter tak som är bortrivet i kök/hall…

Det blöta taket är borta! Och vi behöver ingen avfuktare som ska stå och brumma i veckor, det var en så pass liten och ny skada (en skruv rakt in i en värmeledning) att det räckte att ta bort det blöta gipset bara, pjuh! Så i veckan hoppas vi att de hinner både fixa rören, sätta upp gips, spackla och måla klart senast fredag… det vore en trevlig julklapp.

Nu tänkte jag svänga ihop en liten lista över 2017 här, snor frågorna från Sandra:

1. Gjorde du något 2017 som du inte gjort tidigare?

En hel del skulle jag vilja säga! Två stora saker: jag gifte mig och flyttade till hus. Sedan var det massa nya upplevelser som också är härliga: möhippan (min första och den första jag överhuvudtaget varit på), den första blöjtårtan som jag gjorde till Bellas babyshower (sedan dess har det blivit några fler), att flyga med två barn för första gången… mycket roligt! Men också lite tristare saker, jag började äta antidepressiva för första gången i våras också efter att jag hade fått min första riktigt rejäla panikångestattack. Det hjälpte mycket och nu äter jag inte de tabletterna längre. Jag mår bra ändå.

2. Vilka länder/städer besökte du?

Nerja i Spanien, Umeå där min släkt bor, Sollefteå där Johans familj har sommarstuga… det var nog det.

3. Vad var din största framgång 2017?

Alltid, alltid barnen och hälsan. Så länge vi har hälsan så har vi allt. Sagt av en riktig katatroftänkare och hypokondriker som är rejält tacksam för det varje dag. I övrigt måste jag ju nämna bröllopet och huset som två stora framgångar – det är sånt vi har drömt om i åratal!

4. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Att trä på varandra ringarna i kyrkan den där varma dagen i maj i år var ju så häftigt så det finns inte. Att äntligen kunna säga att han är min på riktigt (även om jag inte vant mig vid att säga min man än, känner mig lite pretto när jag säger det). Att se Stella växa upp från en bebis till ett barn och få en fin relation till sin storasyster, när 2017 började var hon 8 månader bara, och nu blir hon snart 20 månader – bara 4 månader kvar till hennes 2-årsdag! Nu har hon och Emilia en sån där härlig syskonrelation som består av ungefär lika mycket bråk som kärlek.

5. Och ledsen?

Nostalgikern i mig har svårt att lämna platser som betytt mycket, och att lämna lägenheten gjorde mig lite ledsen. Det var där jag var gravid med Stella, det var hennes första hem. Men i övrigt var det skönt att flytta därifrån, det var ingen drömlägenhet direkt. Mest gjorde mina katastroftankar mig ledsen dock.

6. Årets låtar?

Jag får väl säga ”Bara vara mig själv” med Laleh eftersom det blev barnens favorit (tillsammans med ”Let it go” som aldrig verkar gå ur tiden…). Det är det tydligaste jag kan säga, för egen del beror det helt på vad jag är på för humör, jag har listor för allt på Spotify. Ibland vill jag höra All out 50’s-listan, ibland Taylor Swift och Avicii, ibland 80-tal…. men en som ligger mig varmt om hjärtat är Marry you av Bruno Mars som min kusin Andreas sjöng för oss i kyrkan. Den kommer alltid vara en favorit!

7. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Ledsnare första halvan men gladare andra! Avslutar på topp!

8. Favoritserie?

Jane the virgin, Suits och min nya favvo – GLOW! Kan knappt slita mig från den, den är så bra!!! Annars tittar jag inte så mycket på serier, tycker det är svårt att hitta såna som är bra enligt mina kriterier (feelgood, lättsamt, men inte för lättsamt utan ändå tankeväckande….)

9. Bästa filmen?

Fantastic beasts and where to find them! Blev helt betagen av den, som gammalt Harry Potter fan.

10. Bästa boken?

Jag har tyvärr inte läst så mycket i år som jag hade velat, dels är jag så jäkla trött när jag ska gå och lägga mig att jag knappt orkar och dels är jag så fruktansvärt rastlös numera i mobilscrollaråldern, varje sak jag kommer att tänka på vill jag googla på en gång och då åker telefonen fram istället. Jag ska jobba på det! Har alltid varit en läslus av rang tidigare. Men annars säger jag ”brain over binge” av Kathryn Hansen, boken som öppnade mina ögon för vad jag egentligen håller på med och gav mig en rejäl aha-upplevelse!

11. Bästa matupplevelsen?

7-rättersmenyn på Oliva i Nerja på Johans 30-årsdag! Den var helt fantastisk! Vi åt tex ål!?!! Vilket alltså inte lät gott men det var SÅHÅHÅ GOTT i deras tappning! Rekommenderas om man är i Nerja!

12. En mobilanteckning:

Ibland får jag plötsliga insikter som jag bara måste skriva ner, haha. Här var en sådan!

13. Vad gjorde du på din födelsedag 2017?

Bar flyttlådor…. vi flyttade ju ut från lägenheten just på min 28-årsdag. Så jag tillsammans med Johan, pappa, Hampus och Nicole kånkade ut hela bohaget in i en flyttbil och sedan ut igen till ett lager. Kanske min roligaste födelsedag någonsin 😉 Men på kvällen gick jag, Johan, Hampus och Nicole ut och åt på Austin Food works i Vasastan. Det förbättrade dagen!

14. Är det något du saknar 2017 som du vill ha 2018? <<
r tid. Mer tid för mina barn, att bara hänga på lekplatsen med dem tex, mer tid med Johan (kanske fler dejter!), och mer tid för mig själv. Jag vill prioritera träning så som jag faktiskt gjort de senaste veckorna, det är så välbehövligt för mig. Och och och!!! Så vill jag unna mig fler skönhetsbehandlingar!! Ansiktsbehandlingar, fotvård, you name it!

15. Nyårslöfte?<
är på G.

16. Högsta önskan just nu?<
jag nämnt tidigare, så önskar jag mig alltid hälsa till mig, mina barn och min familj när den här frågan kommer upp. Kan inte svara på annat sätt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s