Mina tankar

Hur gick det med årets mål egentligen?

För nästan exakt ett år sedan skrev jag en lista på mål som jag ville fokusera på under 2017, och jag kan verkligen säga att jag haft dem med mig hela året och gjort en hel del framsteg med dem! Ska vi gå igenom dem kanske?

1. Jag ville gå ner i vikt och framförallt stabilisera vikten. Det här är en lite jobbig punkt för mig, för det blev ju inte riktigt så. Faktum är att jag väger 15 kilo mer nu än jag vägde för ett år sedan. Men jag känner mig väldigt hoppfull inför det nya året, för det var det här året som jag verkligen förstod att 100% av mina problem med mat sitter i hjärnan, i hur jag tänker och låter mig styras av mina tankar. Det är därför jag har problem med överätande, känsloätande och även emellanåt hetsätande. Jag har hittat helt rätt böcker och poddar i ämnet och kämpar varje dag med mina tankar och att försöka äta bra, hälsosam mat i rimliga mängder. Jag gör framsteg hela tiden! Det går sakta men säkert nedåt, 5 kilo minus sedan augusti i år och mer ska det bli, det tar jag på mållistan för nästa år!

2. Jag ville få fler bloggläsare efter att ha tappat en hel del vid plattformsbytet till Vimedbarn. Det här målet har gått jättebra, jag bytte tillbaka till WordPress och att köra min egen grej och plötsligt dubblade jag läsarantalet igen! Jag ligger rätt stabilt på 1500-2000 läsare i månaden nu vilket är otroligt roligt! Bloggen är något jag vill fortsätta utveckla nästa år.

3. Jag ville byta jobb eftersom jag var så trött på att stå och stampa karriärsmässigt på det jobb jag hade haft i 5 år. Detta är ett av målen jag är mest nöjd med – för visst sjutton fixade jag det! Någon gång i februari bestämde jag mig för att jag banne mig inte skulle tillbaka till gamla jobbet efter föräldraledigheten, jag skulle hitta något bättre till vilket pris som helst. Och sen gick allt väldigt fort och smidigt, jag hittade ett jobb som verkade roligt, sökte bara det – och fick det! Började jobba där i juni. Och jag har aldrig ångrat att jag bytte, jag får snarare nypa mig i armen varje dag för att jag inte fattar att man kan ha det så här bra!

4. Denna punkt ingår egentligen i förra punkten, men jag ville öka min lön med 20% minst. Även detta mål uppfyllde jag! Nästan exakt 20% blev det tack vare jobbytet, ett antal tusenlappar extra i kassan. Så nöjd med det.

5. Jag ville förbättra ekonomin och spendera mindre pengar generellt, men framförallt på mat och shopping ……… eh, den här punkten har väl inte varit jättelyckad, haha. Att flytta till hus, leasa en Volvo V60 (inget av det hade jag ju en aning om att vi skulle komma att göra när jag skrev listan) samt gifta oss var väl inte det sparsammaste vi kunde ha gjort och vi kommer behöva spara massor för att få ihop en bra buffert igen. Men det kommer, frågan är bara när, med tanke på kommande renoveringar av huset, New York-resa, sommarsemester som alltid går loss på en del MED MERA. men, det får stå med på nästa års lista igen!

6. Köpa promarkers och börja rita igen. Varje gång jag är på Panduro fingrar jag på de där pennorna, men jag har verkligen inte prioriterat att rita i år. Och jag tror det kommer dröja några år innan jag känner att jag vill lägga tid på det igen.

7. Sluta bry mig om vad alla tycker. Jag önskar att jag hade gjort bättre ifrån mig här, men jag jobbar på det här varje dag också. Jag känner ju dock att det blir bättre för varje år, jämför jag mig själv nu och för bara 5 år sedan är det en otrolig skillnad! Jag vågar stå upp för mig själv och vem jag är och hur jag ser ut på ett annat sätt nuförtiden. Men det kan alltid bli bättre, förstås.

8. Byta ut min produkter mot giftfria sådana. Både och skulle jag säga här, jag hade dille på att allt skulle vara giftfritt ett tag, men nu har jag slappnat av lite igen. Men det är klart, jag är duktig på att läsa innehållsförteckningar både i mataffären och på hår- och sminkprodukter, så jag har bra koll på vad för ämnen jag omger mig med ändå, undviker helst konserveringsmedel m.m. Detta blir inte en punkt för nästa år, det får bli lite som det blir.

Ja men det här kändes ju bra!! Att få se svart på vitt att jag uppfyllt flera av mina mål! Jag tror det gjorde stor skillnad just att sätta ord på mina önskemål, det har hjälpt mig att veta vad jag behöver kämpa för under året. Snart kommer en lista på mina mål för 2018 också!

Brukar ni göra upp nyårslöften eller mål för året?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s