Allt och inget

Nissedörren gjorde succé!

Visst får man lite vuxenpoäng när man går med i bostadsrättsföreningens styrelse va? Det är jag nämligen nu, och så här trött var jag igår efter att vårt första möte hållit på mellan 21-23.30…. hej trött mama! (Jag brukar gå och lägga mig kl 21…) Men den här dagen har faktiskt gått i ett ändå, trots tröttheten, vilket det i och för sig brukar göra på mitt jobb. Dagarna bara rinner iväg och plötsligt tittar jag på klockan och inser att det är dags att gå hem. Jag minns på mitt tidigare jobb, då kunde jag sitta och verkligen stirra på klockan, och räkna ner timmar och minuter tills jag skulle få gå hem, dels pga tristess och dels pga att det inte alltid fanns något att göra. Så himla skönt att inte ha det så längre!

Barnen ÄLSKADE för övrigt nissedörren! När de kom ner på morgonen igår förstod de fest ingenting, vad var det för en dörr och vadå för nisse? Jag fick förklara allt om tomtenissar som hjälper tomten, men Emilia var ändå skeptisk – tills jag visade henne klippet på nissen som kikar ut genom dörren! Det tyckte hon var jätteroligt, och sen sa hon ”mamma, först trodde jag att det var på låtsas men det var ju på riktigt!” Haha, smart tjej ändå! Jag trodde hon skulle köpa det rakt av! Men nu tar hon väldigt väl hand om nissen, ritar små teckningar som hon lägger i brevlådan, ställer fram gröt i en äggkopp till nissen och ser till så att Stella inte går bananas på dörren och prylarna, haha… för som jag förstod så tyckte Stella att det var jätteroligt hon med – och vill därför slita loss det hela från väggen. Det är tydligen så det funkar när man är 1,5 år gammal, haha!

Imorgon ska barnen få ett brev från nissen, då är det ju första december, ÄNTLIGEN! jag tänkte hitta på små uppdrag till dem varje dag, som en form av julkalender (de har även en pixibok-kalender som de fick av mormor). Måste bara komma på själva uppdragen också😄

https://elinjosefina.files.wordpress.com/2017/11/img_1224.mov

Första nissefilmen, den som övertygade Em om att det var på riktigt. IMORGON ska jag in till stan och byta glaset på min kamera, vet att jag tjatat om att den är trasig ett tag…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s