Allt och inget

En egen nissedörr

Det är roligt att det kommer små minitrender inom sociala medier ibland, någon pryl, leksak eller klädesplagg tex. just nu inför jul verkar trenden vara en så kallad ”nissedörr”! Jag har följt med lite halvt i förbifarten när vänner och bekanta har pysslat ihop miniatyrdörrar, stegar och brevlådor som de lagt upp på Instagram. Men jag har inte förstått vad anledningen varit riktigt… det är tur att Google finns när man blir nyfiken! Efter lite googlande har jag förstått att det handlar om att man berättar för barnen att en nisse flyttat in under natten och ska bo hemma hos en under december för att hålla koll så barnen är snälla och rapportera vad de gör till tomten? Nissen kan också göra lite bus, söker man på ”elf on the shelf” får man mycket (bra och dåliga) tips 😊 Dessutom kan man använda sig av appen ”santa spy cam” där man kan visa barnen filmer på hur en liten nisse kilar ut från just ens egen nissedörr, när den gör små bus med mera.

Som med många trender tar det ett tag för mig innan jag fattar grejen haha, men nu i natt när jag vaknade hade jag plötsligt bestämt mig för att ordna en egen nissedörr hem till oss, varför jag kom på det just då vet jag inte, men så fick det bli! Efter en snabb googling kunde jag se att Panduro har de absolut finaste nissedörrarna, så jag gick helt enkelt dit på lunchen idag och inhandlade allt jag behöver. Nu i kväll har jag suttit och målat allt med hobbylack och nu sitter det uppe på väggen i hallen, så det är det första de kommer se när de går ner för trappan imorgon!

Jag har filmat ett klipp med Santa spy cam som jag ska visa tjejerna imorgon. Undrar vad de kommer tycka? Och undrar hur lång tid det kommer ta innan Stella river ner det hela, hehe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s