Stella <3

Hon säger sitt namn

Än är sovrummet inte färdigmålat, första varvet är gjort men tyvärr har målningen sammanfallit med att barnen kommit in i en skitjobbig nattningsfas… båda två dessutom! Jag tror de är aströtta efter förskolan för kvällarna är mestadels skrik och panik här hemma, speciellt om de inte får sin vilja igenom exakt på en gång. De sitter som fastklistrade på mig från sekunden jag sätter en fot innanför dörren, vilket är mysigt men också innebär att båda helst ska sitta i mitt knä vid matbordet och äta. Har ni prövat att försöka äta mat själv med ett barn på varje ben som behöver hjälp att skära mat, kastar mat runt omkring sig (Stella) och babblar oavbrutet (båda, men Emilia är mest på i och med att hon vrider mitt ansikte mot sig hela tiden och överröstar alla andra som försöker prata)? It aint easy alltså. Minsta lilla motgång så bryter de ihop. Igår var Em så trött och ledsen att jag blev tvungen att gå och lägga mig med henne eftersom hon dessutom sov oroligt, trodde först att hon höll på att bli sjuk, men när hon vaknade imorse så var hon som vanligt. Målningen får ta lite längre tid än vi trodde, men på fredag hoppas jag det är klart i alla fall…

Stella babblar också på otroligt mycket och säger ständigt nya ord. Är inte van vid att det kommer så mycket så tidigt, Emilia tog längre tid på sig innan hon började prata så här mycket, hon var inte alls lika mycket för att härma. Stella härmar däremot allt hon hör så hon säger flera nya ord varje dag, jag räknade till att hon kunde 40-50 ord ett tag men sen slutade jag räkna. Hennes senaste är att hon säger sitt eget namn!! Om man frågar henne vad hon heter så pekar hon på sig själv och säger ”Nenna” eller ”Nella”. Så himla gulligt!! Emilia säger fortfarande ”Kella” till Stella, det är svårt att få ihop kombon S och T helt enkelt. Ber jag henne säga Stella så säger hon ”Ssss…Kella!” Haha. Också sött, och Kella är ju ett fint namn det med 😄

Nenna/Kella/Stella fotad av bästa Hanna ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s