Före/efterbilder · Hem & inredning · Vårt hus

Inredningen i vardagsrum och barnens rum

Nu är det dags för något lite ytligare – nämligen inredning! Jag visade ju hur vårt sovrum ser ut här i vårt nya hus, det är verkligen ett projekt in the making – men på några ställen i huset har vi kommit i ordning rätt bra! Här ovan ser ni alltså vårt vardagsrum. Fåtöljerna och lampan köpte vi på IKEA för någon månad sedan och mattan från House Doctor köpte jag faktiskt igår på ROOM eftersom de hade 20% på mattor. Det gjorde stor skillnad för mysfaktorn tycker jag, särskilt med tanke på det vita golvet.

Sedan har vi Emilias rum:

Ursäkta dåliga bilder, glaset på min iphonekamera har pajat, så alla bilder blir lite konstiga, haha. Men i alla fall, Emilia älskar sitt nya rum, och jag är också väldigt förtjust i det. Det är så stort! Speciellt jämfört med barnens tidigare rum som bara var på 7 kvm, det fick plats en säng och inte mycket mer. Men nu är det gott om plats för lek! Längs hela väggen som syns på nedersta bilden ska vi platsbygga ett skrivbord på en nivå låg nog för barnens småstolar, både Emilia och Stella är otroligt pyssliga och pillriga av sig, sitter gärna länge och knåpar med färg, pärlor och diverse annat. Så det tror jag blir bra.

Stellas rum:

Stellas rum är lite mindre, men det är fortfarande större än hennes gamla rum. Plats för lek finns det. Hon älskar att sitta och bläddra i böcker, så jag tyckte att bokhyllorna och soffan skulle vara i hennes rum, så hon kan sitta och ”läsa” böcker. Hon sover inte där än, utan i spjälsängen i vårt sovrum, men jag tänker att vi gör som när Emilia var liten och låter Stella själv få välja när hon ska gå över till storsängen. Em valde själv att börja sova i sin stora säng när hon var 1,5 år, men jag hoppas att Stella väntar lite till, hon är ju min bebis fortfarande…

Nu vill jag verkligen få in gardiner i alla rum också, vi har dock I-landsproblemet att alla fönster är så himla stora! 180 cm breda är de i alla rum utom i Emilias där de är 210 cm… de flesta rullgardiner/hissgardiner jag hittar är på max 140-160 cm. Jag lyckades hitta upp till 200 cm på IKEA dock, men 210 blir svårt…. oh well. I-landsproblem som sagt 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s