Mina tankar

En ljus framtid

Tack så jättemycket för den fina responsen för mitt förra inlägg, har fått både kommentarer, sms och mail! Blir så glad! Det känns fint nu att ha delat detta med er, jag har ju så grymt bra läsare vet jag. Otroligt stöttande och fina! ❤️

Något som gör att det ändå känns hoppfullt nu med #metoo-rörelsen är att det verkligen verkar hända grejer nu! Äntligen! Det vanliga är ju annars att man håller förövarna om ryggen när det kommer fram vad de gjort. Försvarar, bortförklarar och undviker. Men inte nu! Jag blev så glad när jag läste om alla konsekvenser som Harvey Weinstein fått, han som på något sätt var anledningen till att #metoo drog igång nu. Han har blivit av med sitt jobb, hans fru skiljer sig från honom, han har sparkats från Oscars-akademien, The Weinstein Company pratar om att byta namn för att inte associeras med honom, med mera. Thordis Elva skrev en bok om våldtäkten hon utsattes för tillsammans med sin våldtäktsman. Martin Timells alla program tas bort från TV4:s tablå under hösten, vilket är anmärkningsvärt eftersom han blivit otroligt skyddad av TV4 tidigare – man har ju läst i många år om vad han hållit på med men de har aldrig velat kommentera. Förrän nu. Det är det här som gör mig glad och hoppfull om framtiden. De börjar äntligen få konsekvenser för sina handlingar, så kanske, kanske kan vi få se ett paradigmskifte nu? En ny era där ingen kommer ostraffat undan, utan där omvärlden gör jävligt tydligt för personen att han gjort fel. Där barn i grundskolan och på gymnasiet faktiskt känner sig trygga med hur man ska bli behandlad och behandla andra. Inget tafsande på rumpor och ”balla balla”, inget smygfilmande in i tjejernas omklädningsrum, inga ord som hora och slampa som ropas i korridorerna… eller värre saker som övergrepp. Inget skulle göra mig gladare. Jag tar inte ut något i förväg, men det är fan dags att få känna lite hopp nu. Framtiden är ljus!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s