Emilia <3 · Stella <3

Syskonkärleken växer mer och mer

Delar systerligt på en cupcake!

Om det finns någon gång när mitt hjärta totalt smälter och lyckan är total så är det när barnen visar kärlek mot varandra. Det är det absolut bästa och finaste jag vet! Den kärleken har inte varit självklar hela tiden sedan Stella föddes, Em var bara drygt 1,5 år då och hade lite svårt att reglera hur hårdhänt man kan vara med sin lillasyster (vilket hon till viss del är fortfarande, S ska inte tro att hon kan få ta någon av Ems leksaker, för då sliter hon dem rakt ur handen på henne vilket gör mig vansinnig…). Så även fast Emlan har mycket kärlek för sin syster och gärna vill bära, hjälpa och dona så styr och ställer hon också mycket med henne på typiskt storasystermaner och därav har Stella ofta hållit sig lite på sin kant för säkerhets skull. Men ju äldre Stella blir, desto mer hon vågar ta för sig och slita tillbaka den där leksaken från Emilia, desto mer börjar de leka på samma nivå och faktiskt uppskatta varandra. Vilket ju är så himla härligt att se och såna otroliga #goals. Allt mer tyr sig Stella till Emilia numera! Nu ikväll till exempel så råkade Stella slå sig i huvudet när hon skulle gå in under trappan. Både jag och Emilia gick och ställde oss framför henne, och Semlan gick ner på knä, höll ut armarna sa ”Kella, vill du komma?” – i vanliga fall skulle Stella bara rundat henne och kommit till mig, men nu gick hon istället fram till Em, lade huvudet på hennes axel och lät Em hålla om henne och trösta henne. Det var så fint att jag höll på att börja gråta! Det viktigaste jag kan göra för dem i livet förutom att ge dem trygghet och kärlek är att försöka ge dem kärleken till varandra, och styrkan i sitt systerskap. Så det här kändes verkligen fantastiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s