Vårt hus

Nybyggda hus kräver också omvårdnad

Nu när vi flyttar om 2,5 vecka så pågår massor med planer och shopping för huset. För även om huset är sprillans nytt så är det ju inte helt anpassat efter våra behov liksom. Och med hus blev precis allt mycket dyrare än med lägenhet känns det som…. som det här med staket. Typisk husgrej, något vi måste få dit helst så snabbt som möjligt eftersom vi har en landsväg utanför trädgården där bilar inte alltid åker lugnt och sansat… för att kunna släppa ut barnen utan risken att de obetänksamt ska springa efter en boll ut på vägen och annat härligt, så är alltså staket en prio. Men hur? Och vad kostar det? Sånt har vi ingen aning om! Jag vet i alla fall hur jag skulle vilja att det såg ut, tack vare många timmar på Pinterest, haha. På bilderna ovan kan ni se kanske världens proffsigaste ritning på var jag skulle vilja ha en sådan portal som på bilden under, fast med grind då. Resten vill jag ska se ut ungefär så här:

Liggande staket passar himla bra till ett nybyggt hus! Viktigt bara att sätta spjälorna så pass tätt att inga små barnfötter kan klättra över de, haha.

Annat vi måste prioritera NUNUNU:

1. Garderobsinredning till samtliga garderober i form av lådor och hyllplan… varför detta aldrig verkar ingå i nybyggda hem fattar jag inte?? Det var ju liksom samma visa med JM. Märkligt.

2. Måla och tapetsera i sovrummen. Först och främst i tjejernas rum så vi snabbt kan komma i ordning där, men även i vårt sovrum så fort som möjligt. Jag är sugen på att måla in allt inkl snickerier i Tant Johannas gröna i vårt sovrum! Älskar den färgen!

3. Sätta upp hyllor i vårt utomhusförråd, som är det enda förråd vi har. Viktigt med bra organisering här alltså.

Bubblare:

Slipa alla golv, måla vardagsrummet, köpa nytt matbord och stolar, bygga pergola/uterum….

Planerna är mången!

6 reaktioner till “Nybyggda hus kräver också omvårdnad

 1. Obs angående staket att om det är mindre än 50% luft, dvs om spjälorna sitter för tätt, så räknas staketet som plank och då krävs bygglov!

 2. Haha alltså FÖRLÅT för mitt kommentar-spammande, men jag läser ikapp bloggar nu när mini sover 😂 Ja och om du nu skulle vilja kika på personen som spammar och se att det är en hyfsat vettig och normal person så heter jag Tussivaldi på instagram.

  Men, på tal om organisering: har du läst Förvaringsdrottningens böcker? Eller vart inne på hennes instagram? Rekommenderar dem starkt.
  /från en organiseringsnörd till en annan

  1. Det är JÄTTEKUL med kommentarer, så be inte om ursäkt! Jag blir superglad för varje jag får! Och nu spammade jag dig tillbaka i svaren 😁 ja jag har kollat in henne någon gång, får kolla lite mer! Just nu är jag väldigt fascinerad av Marie kondos metod, älskar filmerna på youtube där hon organiserar på ett lite annorlunda sätt 😍

   1. Tur det haha!

    Måste spana in henne också. Har hört talas om henne men inte satt mig in ordentligt..

   2. Konmari-metoden kallas den tydligen, filosofin är att ENDAST spara det som ger en glädje, lite oklart ibland när det gäller lite mer praktiska men trista saker 😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s