Emilia <3 · Mina tankar

Miniegos

Jag fick uppgiften att fixa stortjejernas frisyrer inför dopet i lördags, det blev lite flätor och lite lösa lockar. Himla fint, speciellt med en rosett i!

Jag hade köpt nya outfits till tjejerna från Newbie, höstiga bruna tights och lila blus. Här sportar Stella kläderna tillsammans med den ständigt närvarande dregelfläcken, haha… (när ska hon sluta dregla??)

Det blev en intensiv men härlig helg i Göteborg! Vi bodde hemma hos Johans syrra med familj, inklusive deras föräldrar och mormor. Och så alla fyra tjejkusiner på det, fullt hus minst sagt. Minsta kusinen Penny döptes och Johan fick bli gudfar till henne. Himla fin ceremoni var det och trevligt sällskap!

Vi hade lite extra hand om Pennys storasyster Néa, så att föräldrarna kunde fokusera på att fixa inför dopet. Néa är ju lika gammal som Emilia och en otroligt go tjej, så det är bara roligt att ha hand om henne. Även om det blir väääldigt intensivt med två 3-åringar och en 1-åring… stortjejerna är superbästisar, nästan mer som systrar än kusiner, för de bråkar på ett sätt som syskon gör, haha. Em är ju annars lite mer försynt av sig och blyg med kompisar, men aldrig med Néa.

Jag känner att det kommer bli toppen när lilla Penny vuxit till sig lite dock, så hon och Stella kan alliera sig med varandra. Just nu blir det snabbt Néa och Emilia som leker och Stella som inte får vara med… så det jag sagt mest den här helgen är troligtvis ”JO, ALLA FÅR VARA MED OCH LEKA!”. De är aningen ego, de där 3-åringarna, och empatiska lite mer när det passar dem, haha… härlig ålder ändå 😉 men för mig är det superviktigt att lära barnen att alla ska få vara med och leka, de ska inte hålla på med saker som att nån inte får vara med, utfrysning och sånt (som lätt kan komma när de blir några år äldre). Jag kommer ju själv ihåg hur ledsen man blev av att inte få vara med och leka, så empati är verkligen något jag ska nöta in i huvudet på dem, det är en av mina käpphästar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s