Hem & inredning · Vårt hus

Världens finaste barntapeter!

Nu är vi bara cirka en månad ifrån inflytten i huset, och det är dags att ta tag i det allra roligaste med att flytta – nämligen att inreda! En del har vi handlat redan, som fåtöljer, lampor, barngrindar till trappan och annat smått och gott. Men i och med att huset är SÅ VITT (vita golv, vita väggar, vitt tak osv) så känner vi att vi måste lägga lite krut på att måla och göra rummen mer ombonade, annars kommer det nog kännas lite väl kalt… och det viktigaste tycker vi är att göra barnens rum mysiga, så att de ska trivas i sina nya rum. Så det första som ska hända när vi fått nycklarna är att vi ska måla och tapetsera i deras rum!

Jag har blivit upp över öronen förälskad i tapeten ”True unicorns” från Sandberg, idag var vi återigen och kikade på den i barnbutiken Farmhouse i Sickla och den kommer verkligen bli perfekt. Emilia, som härom dagen meddelade att när hon blir stor ska hon minsann bo i ett rosa hus, ha en rosa bil och rosa barn (!) som ska ha rosa kläder har, inte helt osannolikt, uttryckt starka åsikter om att hennes rum ska vara…. rosa. No big surprise direkt, men i och med att hennes bord och stolar är rosa, liksom den lilla soffan vi köpte för någon månad sedan, så känns helrosa väggar lite väl mycket… så fröken får kompromissa lite. Tre av väggarna ska målas ljusgrå och på den fjärde väggen blir det alltså fondvägg i form av True unicorns-tapeten i rosa:

Jag tror det kan bli bra! I Stellas rum däremot ska vi gå ifrån det rosa medan tid ännu finns. Jag är ärligt talat aningen less på rosa efter Emilias totala besatthet av nämnda färg det senaste året. In med andra färger, känner jag! Så länge Stella inte har så mycket att säga om saken får ju vi göra det, så hon kommer att få ett grön/blått rum. Det blir samma tapet (för att knyta ihop rummen lite) (och för att jag tokälskar den) fast med en annan bakgrundsfärg:

Alltså huuur fin är den inte!? Däremot har jag svårt att bestämma mig för vilken färg resterande väggar ska vara (hade gärna tapetserat hela rummen, men det blir lite väl dyrt ehe). Men jag funderar på någon typ av mint/pastellgrön, kanske i samma grågrönblå ton som bakgrundsfärgen i tapeten? Det ska i alla fall bli kul att få inreda med andra färger där inne, och jag tror att hon kommer digga det! Annars får vi hoppas att Emilia kommit ut ur prinsessfasen lagom till Stella kommer in i den så de bara kan byta rum 😉

I vårt sovrum ska vi köra på en bloggklassiker, nämligen färgen ”Tant Johannas gröna”:

I vardagsrum/kök (som vi får ta senare) vill jag ha någon typ av nude färg:

Mmmmm-mmm-mmmm så fint! Kommer självklart visa upp resultatet här i bloggen sedan 😊

En reaktion till “Världens finaste barntapeter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s