Bröllopet 2017

Bröllopet – del 2 (sista delen)

Nu tar vi de sista bröllopsbilderna! Det är en bråkdel av alla de bilder vi fick från vår fotograf Lisa Marie Chandler, men likväl en del att gå igenom, haha. Del 1 finns här!

Vi gick ner till stranden med Lisa Marie och tog lite fler parbilder:

Bröllopsfotograf / Wedding PhotographerBröllopsfotograf / Wedding Photographer

Den nedersta bilden använde vi för övrigt i tackkortet. Tycker den är så himla mycket vi. Så där som Johan och jag tittar på varandra ett antal gånger varje dag, men både glädje och lite retsamhet i blicken, haha. (vi gillar båda att retas med varandra).

Bröllopsfotograf / Wedding Photographer

Min underbara brudbukett som skapades av floristen Tistlar & pioner på Ekerö. Är så glad att vi valde att gifta oss en period då pioner är i blom!

Sedan var det dags att åka till kyrkan för att kolla inuti den (vi hade inte lyckats göra det tidigare), se var vi skulle stå och gå osv. Och sedan var det dags för höjdpunkten på hela dagen – vigseln! Först tågade alla fem brudtärnor och tre best men in tillsammans med brudnäbbarna Emilia och Stella:

Bröllopsfotograf / Wedding PhotographerBröllopsfotograf / Wedding PhotographerBröllopsfotograf / Wedding PhotographerBröllopsfotograf / Wedding Photographer

…och sedan var det dags för oss att gå in! Hela dagen frågade alla hela tiden om jag var nervös, men jag var faktiskt inte det, jag var mest stressad och vähähäldigt varm (detta var ju kristi himmelfärdshelgen då det var 30 grader och molnfritt hela helgen! härligt MEN svettigt som satan). Men. Här. Var. Jag. Så. Nervööös:

Bröllopsfotograf / Wedding PhotographerBröllopsfotograf / Wedding PhotographerBröllopsfotograf / Wedding PhotographerBröllopsfotograf / Wedding Photographer

Jag tycker verkligen att vår ceremoni blev otroligt fin och kärleksfull, vi hade valt ut så fina bibelord och själva stycket där vi fick lova varandra evig trohet var topp tre det finaste jag varit med om i livet, efter våra döttrars födslar. Underbart! Äntligen fick vi på oss våra fina ringar (som vi beställt från den grymt duktiga guldsmeden Maria del Mar Conde), min gick på enkelt, men Johan har så otroligt breda knogar så jag fick formligen banka på ringen, haha… men det gick till slut, efter en del skratt!

Bröllopsfotograf / Wedding PhotographerBröllopsfotograf / Wedding Photographer

Den här bilden älskar jag också! Lilla Mia satt så duktigt bredvid mormor och morfar i kyrkbänken medan Stella sov i mormors famn ❤

Därefter drog min kusin Andreas (vars bröllop vi var på i helgen) av en akustisk version av Bruno Mars Marry you. En låt som vi bestämde för åratal sedan att vi skulle ha på vårt bröllop efter den är så härlig och har helt rätt känsla, kärleksfull men ändå lite oseriös, haha. Här grät jag för första gången! Andreas är så skicklig på gitarr samtidigt som han har en fin sångröst, och han gjorde den låten helt perfekt!

Bröllopsfotograf / Wedding PhotographerBröllopsfotograf / Wedding Photographer

Så var det då gjort och vi var gifta!

Bröllopsfotograf / Wedding PhotographerBröllopsfotograf / Wedding Photographer

Alla våra härliga familjer och vänner utanför kyrkan. 50 personer var vi.

Efter vigseln satte vi Emilia och Stella i en bil med Nicoles föräldrar som tog med dem till sitt lantställe ute på Värmdö, sedan joinade vi våra gäster för brudskålen på Sånga Säby:

Bröllopsfotograf / Wedding Photographer

Under brudskålen serverades mousserande vin och sliders och medan alla minglade höll Lisa Marie ”photobooth” på gräsmattan nedanför, och vi uppmanade alla gäster att gå och fotografera sig:

Bröllopsfotograf / Wedding PhotographerBröllopsfotograf / Wedding PhotographerBröllopsfotograf / Wedding PhotographerBröllopsfotograf / Wedding PhotographerBröllopsfotograf / Wedding PhotographerBröllopsfotograf / Wedding Photographer

…Detta var bara en mycket liten del av väldigt många bilder på våra fina gäster, efteråt framkallade vi alla och skickade med de med tackkorten!

Sedan var då själva middagen:

Bröllopsfotograf / Wedding PhotographerBröllopsfotograf / Wedding PhotographerBröllopsfotograf / Wedding Photographer

Så fantastiskt fin matsal har de! Och jag tycker vi hade gjort ett bra jobb dagen innan med att dekorera det hele.

Bröllopsfotograf / Wedding Photographer

Becca och Daniel gjorde ett toppenjobb som toastmasters, och de hade lagt ner så mycket tid på att fixa ihop ett festprogram, hjälpa oss dekorera, hålla koll på tal, servering, hålla kontakt med personalen med mera, med mera. Ett riktigt hästjobb gjorde de för vår skull!

Och alltså, talen. Talen! De kommer jag bära med mig i hjärtat för resten av mitt liv. Jag var så varm i hjärtat av all kärlek som kom fram där. Ännu fler toppenögonblick i livet!

Bröllopsfotograf / Wedding PhotographerBröllopsfotograf / Wedding PhotographerBröllopsfotograf / Wedding Photographer

Bröllopsfotograf / Wedding PhotographerBröllopsfotograf / Wedding PhotographerBröllopsfotograf / Wedding Photographer

Jag och Johan höll också tal för varandra, förstås. Mitt tal hade jag filat på i månader, och jag berättade helt enkelt om hur lycklig jag är att ha fått Johan som make, efter att under flera år när jag var mellan 16-20 varit i ett våldsamt förhållande. Jag funderade länge på om det verkligen var rätt att ta upp det i talet, men jag kom fram till att det var det. För det är så tydligt för mig att det har format mig på många sätt och det har gjort att jag uppskattar Johan och vår trygga fina relation så mycket mer än jag troligtvis hade gjort annars.

Bröllopsfotograf / Wedding PhotographerBröllopsfotograf / Wedding Photographer

fullsizeoutput_26ed

Den sista bilden är en vanlig iPhonebild som jag tog. Men jag måste ju få med vår uuunderbara tårta från Handgjort Stockholm! Med kladdkakabotten, vit chokladpannacotta, vaniljmousse och limemarinerade jordgubbar… mm-mm-mmmm! Vacker som få var den dessutom!

Efter detta tog festligheterna vid, men då var inte Lisa Marie kvar.

Summa summarum så är vi oerhört nöjda med vårt bröllop, det blev allt och lite till av vad vi hade önskat, även om inte allt blev perfekt, som det ju aldrig blir. Exempelvis så dansade vi en GANSKA(!) awkward ”bröllopsvals” till Ellie Gouldings Love me like you do. Awkward för att jag och Johan är fruktansvärt usla på att dansa och inte kan röra oss i takt, speciellt inte tillsammans haha. Vi rev av dansen ändå bara för sakens skull, men i efterhand kände vi att vi skulle skippat det. Sen är det en del småsaker som vi skulle ändrat på, men jag kan spara det till ett eget inlägg om någon är intresserad 😊

2 reaktioner till “Bröllopet – del 2 (sista delen)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s