Mina tankar · Vårt hus

Drömmen om ett riktigt hem


Tillbaka på jobbet-selfie tagen idag. Funderar starkt på att klippa page förresten, eller någon form av lob…

Otroligt skönt att vara frisk igen! Även om jag plågar alla runt omkring mig med min hosta och mina nysningar. Som är konstanta. Men så är det! Nu verkar det vara kiddosarnas tur att bli snuviga, det är inte ofta det är föräldern som smittar barnen!? Lite payback time kanske, haha.

Ikväll har jag varit och fortsatt städa ur lägenheten, som Johan har pysslat med de senaste kvällarna när jag själv legat däckad. Fy vad lång tid det tar att bara städa ur en kyl och frys ordentligt!? Det är en del kvar och vi har bara morgondagen på oss för på fredag är det överlämning av nycklar. Då är lägis inte längre vår. När jag gick runt där och kikade in i våra gamla sovrum så blev jag plötsligt lite ledsen. Det känns fortfarande som vårt hem och när jag öppnade dörren till Emilias gamla rum förväntade jag mig halvt om halvt att få se henne sovandes där inne. Men det är tomt nu. Någon annan familj ska bo där… i vår fina, fina lägis. Jag minns det som igår när vi skrev på papperna för den, Em var bara 4 månader gammal ❤ när hon var 18 månader flyttade vi in och nu när hon är drygt 3 år flyttade vi ut… på ett sätt är det lite jobbigt att inte bo kvar i någon av lägenheterna som var tjejernas första hem. Jag minns ju exakt hur det var när värkarna började och vattnet gick under Stellas förlossning. Dagen vi kom hem med henne från BB och hon fick träffa sin storasyster för första gången, sittande i vår säng. Hur jag vankade runt och runt med henne i bärsele på innergården när hon inte kunde somna som liten spädis. Så mycket kärlek och känslor!

Jag är en otroligt (!!!) nostalgiskt lagd människa, men jag är faktiskt väldigt bra på att se framåt just när det gäller att flytta. Jag brukar vara så fokuserad på framtiden i det nya, med inredning och möblering. Jag tycker ju sånt är så himla roligt! Men jag slogs verkligen ikväll av att jag vill vara färdig nu. Jag vill inte flytta mer, jag vill rota mig i huset. Få känna att det är vårt hem som vi kan satsa på att göra om precis så som vi vill ha det, inte fundera på om det är värt att lägga pengar på något utifall att man kanske flyttar snart. Nej! Jag är så van sedan min uppväxt att flytta vart och vartannat år, och har fortsatt med det som vuxen. Men det får vara nog nu! Jag vill ha ett hem för vår familj som bara är vårt och som barnen faktiskt kan kalla sitt barndomshem när de blir stora. Där vi ska skapa många fina minnen tillsammans, rota oss och känna oss hemma och trygga. Jag längtar!


Lilla Kella förra året ❤


Här ska skapas minnen!!

4 reaktioner till “Drömmen om ett riktigt hem

  1. Jag förstår precis hur det känns! Vi flyttade i april och det var så himla sorgligt att lämna lägenheten! Vi bodde där i fem år så det var mycket minnen och vi hade själva renoverat upp den till världens finaste lägenhet ❤ Nu ser jag fram ett långsiktigt boende och många nya minnen i vårt hus. Vi ska bara överleva renoveringen… Snart får ni tillträde till ert nya hus och kan börja på nytt kapitel. Det kommer gå fort!

    1. Förstår känslan. Vi har bott i hus i två år men är inte riktigt nöjda, vill ha fler badrum, bastu, ordentligt garage, mer insynsskyddad tomt osv osv osv osv. Ibland vill vi bo mer på landet utan grannar typ så man kan gå naken på tomten om man vill (tror dock aldrig jag skulle vilja det ändå haha men ja) och ibland längtar vi efter att bo inne i en lägenhet istället och faktiskt vara lediga under semestern (trädgårdsjobb, måla hus, fixa grejer osv sker ju oftast då) samtidigt som jag älskar att bo i hus på sommaren och släppa ut treåringen på gräset och i studsmattan och i sandlådan och lekstugan och se bebisen krypa fritt. Sen alltsom oftast drömmer vi om att flytta utomlands istället..Kanske starta ett hotell i Spanien? Undrar om man nånsin blir nöjd? 🙂 Är i alla fall spännande att följa eran flytt!

      1. Nej frågan är väl om man någonsin blir nöjd på riktigt… man får nog försöka vara lite mer zen i livet istället för att sträva uppåt och framåt jämt och ständigt kanske?

    2. Oj, ja då är det ju ännu mer känslor investerat förstår jag! Vi hann ju bara bo i vår lägis i 1,5 år, men det känns ändå, haha. Nu får vi hålla fast vid de här husen oavsett vad som händer😉😄 så kul att ni också flyttat till hus!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s