Emilia <3

Ta hål i öronen?

Se vad man hittar när man rotar igenom alla sina gömmor! Kalasklänningen och lackskorna jag hade när jag var i 4-årsåldern! Jag minns verkligen hur mycket jag älskade de där skorna, och jag hade perioder då jag inte gick till dagis i annat än klänning. Precis som Emilia alltså, hon är sin mamma upp i dagen. Hon älskar allt vad klänningar, skor, smycken och smink heter. Hon vill gärna "sminka sig" (när hon ber om det så målar jag henne till katt, det är min kompromiss 😄), prova mormors örhängen mm. Jag har förresten funderat lite på det här med att ta hål i öronen… själv gjorde jag det när jag var 4 år, och nästan alla mina kompisar gjorde det där omkring. En kompis hade till och med varit under 1 år, men det känns ju lite väl tidigt kanske… Men jag tror faktiskt att när Emilia börjar bli så pass stor att hon fattar grejen med att ta hål i öronen, göra rent och sköta om det så kommer hon få göra det. Så kanske i 7-8-årsåldern? Jag TROR jag tycker så alltså. Hinner ju fundera några varv till innan dess 😄 Egentligen är det rätt konstigt, jag skulle ju inte låta henne pierca näsan eller tungan liksom, haha. Men hål i öronen känns som en egen grej?

Det vore för övrigt kul att se om vi har något foto där jag har på mig samma kläder och jämföra!

3 reaktioner till “Ta hål i öronen?

  1. Våra tjejer fick ta i första klass, 7år..båda hade problem med att få det att läka riktigt 100. Linn lät tillslut 1 växa igen då hon inte ville joxa på mer. Minns att vi fick byta till andra örhängen då vi först valt blomdahls plast, men de kom på något vis för tajt not huden hela tiden så de blev fukt, blev bättre när vi bytte. Mycket tidigare skulle jag inte tagit då de även vid 7år fastnade så lätt, i kläder, i borsten. Ella fick sitt utslitet i studsmattan då hon busade med några kompisar.

    1. Aha, just det, det tänkte jag inte på… så egentligen kanske 10-årsåldern kanske är bättre? Jag har helt förträngt joxandet med att hålla rent och läkning osv. Minns inte alls hur det var! Men det är nog lite tidigt ändå, kanske.

      1. Ja, runt 10-11 år hade nog varit bättre, iaf för mina barn. Men, man ska göra det man själv tycker känns rätt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s