Bröllopet 2017

Bröllopet – del 1

NUUU är det dags för bröllopsprat! Det är så dags efter att ha varit gift i hela 2 månader, haha. Men bättre sent än aldrig! Nu har jag också fått lite distans till det hela, tror det blir lättare att beskriva det då. Men vi kör igång, det blir nog fler inlägg det här…

Vi gifte oss alltså den 27 maj kl 16.00 i Sånga Kyrka på Ekerö, och vi höll bröllopsmiddag och fest på Sånga Säby hotell och konferens som ligger ca en halvmil från kyrkan. Varför det blev Ekerö (vi har inte några kopplingar dit) var för att det är så SINNESSJUKT dyrt med bröllopsmiddag i Stockholm när man vill ha middag på restaurang där allt inkluderas i priset! Vi ville inte själva behöva laga eller servera mat och inte heller städa efter festen. Vi ville ha det bekvämt och bara kunna njuta av vår dag, helt enkelt. Och då kostar det kan jag lova. Från början tittade jag på olika ställen på Värmdö, men hittade bara priser mellan 1500 till över 2000 kr PER PERSON. Det blev helt enkelt nödvändigt att titta någon annanstans, och då fastnade vi till slut för Sånga Säby där kuvertavgiften gick på 975 kr per person för en trerätters middag inklusive blomsterarrangemang, servering, städning, dukning med mera. Allt det bekväma helt enkelt, lagat av professionella kockar av huvudsakligen närproducerade och ekologiska livsmedel. Och det gillar man ju. Det är dessutom en vacker matsal med stora fönster och utsikt ner mot en park och Mälaren. Kyrkan valde vi eftersom det var den som var närmast festlokalen, men det är en fin gammal stenkyrka från medeltiden. Dock väldigt liten, så det var lite trångt framme vid altaret med oss två, präst, fem brudtärnor och tre marskalkar… men det gick fint!

Hur som helst, vi hade bokat in två nätter på hotellet, så på fredagen redan åkte vi ut tillsammans med barnen, min kusin Rebecca och hennes sambo Daniel som både var toastmasters och brudtärna/marskalk. Två extremt viktiga personer helt enkelt. Det var skönt att kunna checka in på hotellet, bada lite i hotellets pool, hänga med barnen eftersom de inte skulle vara med på middag eller fest dagen efter och bara ta det lugnt. Eller ja, vi blåste även upp ballonger och dekorerade i matsalen och festlokalen, men sen tog vi det lugnt 😉 Även Rebeccas föräldrar, min morbror och moster, kom och övernattade då. Det var SÅ SVÅRT att sova på natten! Och vi vaknade på morgonen helt pirriga av förväntan…

Förmiddagen spenderade vi med barnen, käkade frukost och lunch på hotellet, duschade och förberedde oss. Efter lunch kom äntligen mina tärnor till vårt hotellrum, och Johan smet till Daniels rum för att göra sig i ordning. Det var så roligt alltihop, jag var så förväntansfull och glad! Jag kände mig så rik med så många av mina närmaste där som tärnor, alla hjälpte till på olika sätt samtidigt som de gjorde sig själva i ordning. Rebecca (som är frisör) fixade min frisyr samtidigt som jag hetssminkade mig själv eftersom vi låg lite efter i schemat, mitt i ungefär droppade vår fotograf Lisa Marie Chandler in och tog lite förberedelsebilder:

Bröllopsfotograf / Wedding PhotographerBröllopsfotograf / Wedding PhotographerBröllopsfotograf / Wedding Photographer

Efter att jag skyndat mig för att bli klar så var det dags för första fotograferingssessionen: First Look. Jag och Johan hade alltså inte sett varandra bröllopsuppklädda innan och Lisa Marie dirigerade oss när vi skulle få se varandra för första gången som brudpar. Johan stod i hotellets park när jag kom vandrande emot honom…

Bröllopsfotograf / Wedding Photographer

Därefter sa hon till när han fick vända sig om, och då kom tårarna för oss båda två. Det var ett otroligt känslosamt och fint ögonblick verkligen. Och huuur vackra var inte omgivningarna!? Parken framför hotellet leder ner mot vattnet och är full av stora gamla ekar och äppelträd som blommade när vi var där. Fantastisk miljö för fotografering helt enkelt!

Bröllopsfotograf / Wedding PhotographerBröllopsfotograf / Wedding PhotographerBröllopsfotograf / Wedding PhotographerBröllopsfotograf / Wedding Photographer

Jag har glömt att berätta en sak. Eller kanske snarare förträngt, eftersom det känns skämmigt. Några månader före vigseln fick jag panik över klänningen jag köpt på Lilly och sålde den… Troligtvis ett infall av bröllopsnerver, för nu önskar jag TYVÄRR att jag hade behållit den. Efter att jag sålt den köpte jag en kort Ida Sjöstedt-klänning som jag sedan också sålde eftersom jag fick panik på alltihop tack vare kroppsvikten som bara gick upp, det hela slutade med att jag gifte mig i en klänning från Vero Moda för 600 spänn som inhandlades mindre än en vecka före bröllopet. Så kan det gå när man får bröllopsnerver och börjar tvivla på sig själv! Don't do it! Slöjan är från Lilly i alla fall, haha.

Efter detta tog vi i alla fall familjebilder, på oss och barnen samt även med våra respektive familjer (då jag inte vet om Johans sida vill vara med på bloggen så tar jag inte med dem i inlägget, men de var såklart också med, haha).

Bröllopsfotograf / Wedding PhotographerBröllopsfotograf / Wedding PhotographerBröllopsfotograf / Wedding PhotographerBröllopsfotograf / Wedding Photographer

 

Bröllopsfotograf / Wedding PhotographerBröllopsfotograf / Wedding PhotographerBröllopsfotograf / Wedding PhotographerBröllopsfotograf / Wedding Photographer

Jag är helt kär i de här bilderna på vår familj, är så otroligt glad att för dem! En hel del ska självklart förstoras och komma upp på väggarna i huset.

Bröllopsfotograf / Wedding Photographer

Min älskade familj! Blir så varm i hjärtat av att titta på den här bilden! Min älskade mamma och pappa, jag, min Johan, våra underbara döttrar, min fantastiska bror och svägerska som redan fått ett helt eget inlägg pga total awesomeness ❤ Superlativen haglar här men jag kan inte låta bli. Älskar dem!

3 reaktioner till “Bröllopet – del 1

  1. Stort grattis till er båda och er fina familj. Tycker du var underbart fin i din klänning och den är så vacker. Ja skulle aldrig tänka mig att den kommer från vero moda eftersom den verkligen ser ut som en äkta brudklänning. Allt ser mkt fint ut:) hoppas ni får massa fina år framför er.

  2. Pingback: Lista över 2017

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s