Hem & inredning · Shopping

Saker jag INTE kommer att sakna med att bo i lägenhet

1. Cigarrettlukten som alltid letar sig in i alla rum när någon röker på en balkong utanför. Är så otroligt känslig för detta och ser verkligen rött när jag känner den omisskännliga lukten. Vidrigt! För min del skulle de gärna få förbjuda tobaksrökning även på balkonger och gårdar, eller för sjutton, en lag som förbjuder försäljning, köp och användning av cigg vore ännu bättre. Blä to the blä. Hoppas nu bara att våra närmaste grannar i husområdet inte röker, haha!

2. Att allt känns så otillgängligt i vår lägis. I alla fall för en redigt bekväm person som jag. Jag fastnar liksom vid tanken på att behöva gå ner för massa trappor och igenom två tjocka dörrar, varav en är låst och jag ofta glömmer nyckeln till, för att ta oss in i garaget, där vi alltid måste backa in bilen för övrigt eftersom pelarna är i vägen för baksätesdörrarna annars. Sedan ska man köra ut bilen, hitta garagedörrsknappen och vänta en halv evighet på att de öppnas innan man är ute. Speciellt när man storhandlat och allt ska släpas upp tillsammans med ungar och allt är detta kul. Heh.

3. Dessutom har jag aldrig slutat störa mig på att vi har utgång till uteplatsen från vårt sovrum. Det har de flesta lägenheterna här i vårt område, fattar verkligen inte hur det är tänkt! Man vill ju ha utgång från kök/vardagsrum??? Nej istället måste man antingen hålla jättefint även i sovrummet när man får gäster över på grillning, eller så får man lotsa dom igenom ett stökigt sovrum med obäddade sängar och smutsig tvätt på golven. Kul i jul, yes!

4. Den yttepyttiga triangelformade uteplatsen. En gång i tiden sa jag att jag minsann skulle bo i stan när jag blev stor, trädgård ville jag verkligen inte ha. Innerstadsmänniska trodde jag att jag var, och var väl kanske då. Nu vill jag ha LANTLIGT (men ändå nära till civilisation, vårt hus ligger 5 min bilväg från centrum, perfekt!) jättestor trädgård med pergola, växthus, lekstuga och hela faderullan! ÄLSKAR också att vi kommer ha utsikt mot hästhagen från vårt vardagsrum.

5. Just där vi bor är det så otroligt mycket byggarbeten tätt inpå vårt hus hela dagarna och har så varit ända sedan vi flyttade in. Att ha fönstren öppna (vilket jag helst vill ha jämt) är svårt för då kommer det in ett öronbedövande ljud av fordon, maskiner, pålningsmaskiner och sprängningsarbeten. Plus bygglampor som lyser upp hela vardagsrummet på morgnarna. För att inte tala om alla lastbilar som JÄMT JÄMT JÄMT blockerar båda infarterna till garaget och som garvar en rakt i ansiktet när man ber de flytta sig.

6. Insynen. Vi bor på bottenvåningen med fönster både mot gatan och mot innergården. Alla ser rätt in i både sovrum och kök/vardagsrum. Inte jättekul faktiskt.

7. Barnens otroligt små sovrum på 7 kvm styck. Det är svårt att vistas där några stycken och leka! Hoppas kunna klämma in min och Johans säng i det minsta eller mellersta sovrummet i huset så de kan få de största rummen. Det behövs verkligen för alla prylar och all lek! Har så mycket planer för deras rum:


Jag vill att rummen ska vara aktiverande, är supersugen på att sätta upp en ribbstol med gympamatta under tex, romerska ringar och gärna en gullig hängkoja


… som tex denna supersöta från Jox/Lekmer (som jag faktiskt beställde nu, hehe)

Den här fina lilla soffan från Kids Concept fyndade jag på Bamba med nästan 1000 kr rabatt härom veckan, har tittat på den länge men tyckt att den är lite väl dyr i vanliga fall. Därför slog jag till direkt när jag såg den på rean! Vi hämtade ut den härom dagen och barnen diggar den verkligen.


Ett lågt avlångt skrivbord vill jag bygga i ett av rummen, det ska vara så lågt att de kan sitta vid sina små barnstolar vid det. Tanken är att det ska vara en pysselhörna för ritande, pärlande och allt möjligt!

Tänk att det blev husmänniska av mig också ändå till slut! Får tacka Johan för det, han är en otrolig lantis ut i fingerspetsarna, haha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s