Allt och inget

Aldrig mer Norwegian del 2

Historien fortsatte hela förmiddagen idag. Igår tog vi en taxi tillbaka till lägenheten som mamma och pappa hyr efter att ha micklat med bagage och ombokningar i ett antal timmar. Jag AVSKYR när de inte har barnstolar i taxibilarna för övrigt, det fanns bara (framåtvända) om man förbeställde taxi… så vi tog varsitt barn i famnen och åkte en halsbrytande färd tillbaka med hjärtat i halsgropen, superberedd att hålla hårt om kropp och huvud på barna utifall att. Det är inte samma säkerhetstänk utomlands, jag vet. Men ändå.

Vi blev alltså ombokade till SAS flighter till Köpenhamn och därefter vidare flyg till Göteborg nu på tisdag. Det var det ENDA som fanns, menade Norwegian. Absolut ingenting fanns till Stockholm, ens genom mellanlandning någonstans. Det var bara det att vi själva såg tydligt i SAS app att det gick ett flyg till Stockholm i perfekt anslutning från Köpenhamn, med platser kvar för oss fyra!! Varför bokades vi till Göteborg då??? Och Emilia hade de först bokat som 11-åring och därefter som vuxen (??), så det skulle vi ändra. I morse när SAS kundtjänst öppnade kl 7 ringde min väckarklocka och jag satte mig i telefonkö dit. Efter lång tid kom jag fram, men fick då veta att det kunde minsann inte de hjälpa oss med, trots att det är SAS vi ska åka med. Det var den norska resebyrån Berg-Hansen som Norwegian bokat genom som vi skulle använda oss av. Johan fick ringa dit, jag fattar verkligen inte norska. Men det var samma visa där, det var rakt till Norwegian vi skulle ringa för att ändra. Happ. Vi ringde Norwegian som sa att den svenska sidan av företaget inte kunde hjälpa oss, utan kopplade oss vidare till norska sidan. Suuuuuck, man blir ju trött bara av detta!?!?

När Johan får prata med norska sidan så säger de dock bara tvärt nej. Nej, skiten är bokad och bekräftad och kan absolut inte ändras på något vis. De kan inte ens BOKA AV vår flygresa till Göteborg (vi tänkte att vi kunde ta tåget från Köpenhamn istället), eller boka ett flyg från Göteborg till Stockholm. De kunde inte ens ändra Emilias ålder!? Tydligen. Tack och hej leverpastej. Typ. Och Johan, som den snällis han är, tackar så mycket och lägger på.

Suck.

Suuuuuuck!!!!!!!!!!

Som tur är(!!!) har vi ett hemligt vapen, nämligen min mamma. Som är känd inom familjen för att kunna få kundtjänster att få kalla kårar av rädsla om de inte gör som hon säger, och det gör hon inte genom att skälla, utan genom att med vass ton säga exakt rätt saker. Teach me please, känner jag! Själv är jag mesarnas mes på sånt. Mamma sätter sig och ringer Norwegian återigen, som är otroligt ointresserade återigen, men får dem att inse att de ska göra tamejfan allt för att hjälpa oss, småbarnsfamilj som vi är och allt. Och det slutar med att vi ändå bokas på ett flyg till Stockholm från Köpenhamn som går i perfekt anslutning och dessutom är Norwegians egna (!) som plötsligt finns, Emilias ålder korrigeras och allt är i sin ordning! Så otroligt tacksam mot mamma för hjälpen!!

… men det är så sjukt att det ska behöva funka så här!? DERAS flyg ställs in på grund av DERAS misstag, och sedan försöker de aktivt försvåra för alla så mycket som möjligt att ta sig hem på enklaste sätt!? Det måste vara som mamma sa, att de försöker undvika minsta lilla extra kostnad så att det ska bli så billigt som möjligt för dom… otroligt jävla skitdåligt helt enkelt. Och jag vet att det är den tröttaste klyschan i världen, jag vet pga har själv jobbat på en kundtjänst, men jag kommer ALDRIG boka något med Norwegian igen. Aldrig. Betalar hellre flera tusen till för att flyga med ett företag som förhoppningsvis tar lite ansvar för sina passagerare!? Tur att New York är bokat med SAS säger jag bara.

Tur i oturen att mormor och morfar bor kvar här en vecka till, för barnen blev det bara en extra dag av sol och bad. Skönt! Men imorgon kl 12:40 flyger vi mot Köpenhamn!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s