Allt och inget

Aldrig mer Norwegian del 1

Det är härligt att sola och bada och gå in till Nerja på kvällarna och dricka Sangria och äta gott, det är det. Men de senaste dagarna har jag fått en sån sjuk hemlängtan, trots att vi har det så bra här så längtar varenda liten cell hem till Svedala….

…. så tråkigt då, när man inte får komma hem som planerat!! Idag packade vi in oss, barnen och all packning i en taxi till flygplatsen, 3,5 h tidiga ska sägas, tack vare någon orolig själ som bokat (mamma). Vi underhöll barnen tills vi fick lov att checka in, tog oss igenom säkerhetskontrollen, underhöll barn ända in i kaklet, och gick mot gaten. Då, en halvtimme före boardning, så står det plötsligt på skärmarna att vårt plan är inställt. Cancelled. Frustrationen som bryter fram då! Men vi tar oss till gaten och några ur flygplatspersonalen berättar på knagglig engelska att vi måste gå till Norwegians informationsdisk för mer info och inte glömma att hämta ut vårt bagage. så det gör vi. Ingen vet var vi ska hämta bagaget dock, så alla vi som skulle varit passagerare fladdrar runt och frågar varandra efter info medan vi bildar en megalång kö till infodisken. Där vi står i flera timmar, kanske 2-3. Flyget har alltså ställts in "due to lack of crew" som det står på hemsidan, ingen fattar varför förutom att vi hör i förbifarten att piloten haft för många flygtimmar på sig och därför inte fått flyga. Hur usel planering är inte det!? Flyget ställs också bara in utan att de gör minsta ansats att ta in annan personal. De skiter i det, kort sagt. Ju längre vi står i kön, desto längre bort kommer hemresan. Först hör vi att folk längre fram ombokats till kvällen, därefter måndag, sedan tisdag och till slut är vi borta på fredag-lördag… aldrig i livet känner vi!!! Vi som längtar hem så otroligt mycket! Som tur är sitter min mamma i telefon med Norwegian samtidigt (eftersom det är hon som bokat resan åt oss), och lyckas boka in oss på ett flyg till Köpenhamn på tisdag… så imorgon måste vi försöka boka ett flyg eller tåg mellan Köpenhamn-Stockholm också. Efter en hel lång dag på flygplatsen tog vi en taxi tillbaka till lägenhetshotellet här i Nerja, för som tur är har mina föräldrar hyrt sitt rum en extra vecka, så vi kan sova hos dem i två nätter. Tur i oturen! Imorgon blir en extra sol och bad-dag, men på tisdag ska vi fasen i mig HEM!

Ja, tjejerna var verkligen duktiga idag. Stella sov ett par timmar medan vi köade till infodisken och Emilia förstod att hon var tvungen att lyssna extra bra på oss. Hon fick lite godis också som tidsfördriv, och så pendlade hon mellan att springa runt bredvid oss och leka och att titta på iPaden. Minimalt med skrik och tjafs var det! Vilket uppskattades enormt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s