Före/efterbilder · Hem & inredning

DIY-projekt

De senaste veckorna har jag haft lite DIY-projekt för mig på kvällarna. Bland annat fixade jag till en vanlig IKEA-bricka till en fin födelsedagsbricka som vi ska duka fram födelsedagsfrukostar på, men den tänkte jag visa om en vecka när Emilia fyller år. Men förutom det har jag också spraymålat om barnens små bord och stolar. Emilia fick de i 1-årspresent och de är flitigt använda så de hade blivit rätt nötta och repiga med flagor som försvunnit från bordsskivan osv. Därför har jag länge tänkt att jag ska måla om det och nu blev det av! Först behövdes lite spackel på själva skivan och därefter sandpapprade jag alltihop lätt innan jag sprayade ett par lager med Panduros fina vintage chalky-sprayfärg som finns i så fina färger, jag valde den perfekt puderrosa dusty rose. Därefter ett par lager med spraylack och så var det klart! Som nytt igen! Här är lite före och efter-bilder:

Före: repigt och flagigt.

Vitt var det. De är från Kids Concept. Kreativ användning av de där matavfallspåsarna som man egentligen ska vara duktig och använda, haha…

Så här fint blev det!

Efter det började jag med ett tredje projekt. Vi fick nämligen en väldigt stor tavla i bröllopspresent som består av ett antal sammansatta brädor med olika livsmotto-citat på. Ungefär så här såg den ut. Vi (eller kanske främst jag haha) kände dock att den inte riktigt var vår stil, men jag ville inte heller bara ge bort eller sälja den. Jag kom dock snabbt på att själva formen på tavlan är fin och att om jag bara målar den i en fin färg kan jag hitta på något annat med den… så jag sprayade den grå, också med en färg från Panduros vintage chalky, och så kom jag på att det vore fint att fästa svartvita foton på den, typ våra bröllopsfoton. Vi har dock inte fått bröllopsfotona än, men jag ser framför mig att det kan bli riktigt bra! Hittade lite bra inspirationsbilder från Pinterest som visar lite hur jag tänkt mig det. Men så här ser tavlan ut nu efter några lager färg:

Och något åt det här hållet tänker jag mig att det kommer bli:

Tror det kan bli jättefint faktiskt!

Glad midsommar på er! 😊

2 reaktioner till “DIY-projekt

  1. Hej Josefina! Så här långt efter användandet av panduro sprayfärgen, hur skulle du säga att den hållt? Repar den lätt upp färgen?

  2. Hej! Jag har använt Panduros sprayfärg på en hel del olika saker, även typ barnens små bord och stolar som får utstå mycket slitage, och färgen håller grymt bra! Jag kan rekommendera att efterspraya några gånger med deras lack, då håller allt. Har inte blivit en repa ens 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s