Mina tankar · Stella <3

Att vaccinera eller ej

Himla dålig bloggspegel detta, eftersom den delar upp en på mitten, haha. Ville i alla fall visa min nya blus som jag fyndade idag! På Pinocchio, som med allt annat 😄 Hunkydory, 100% silke och lapparna kvar… sååå snygg! Perfekt kontorsblus, måste hitta en snygg kavaj till också. 

Även mina småbrudar har fått påfyllning i garderoben, t-shirts och leggings i tasselmönstret från Mini Rodini. I’m in love! 98/104 satt perfekt på Emilia (hon är 97 cm lång nu) och 80/86 var jättebra på Stella som jag har för mig är ca 76 cm lång. 

Stella fick MPR-vaccinet för 1,5 vecka sedan ungefär. Egentligen ska de ju få vaccinet vid 18 månader, men vi valde att vaccinera nu eftersom vi ska ut och resa i sommar, plus att mässlingen bara verkar komma närmare och öka. Tex pga sk mässlingspartyn!? Så jäkla sjukt alltså. 

Jag är väldigt pro-vaccin! Från början reflekterade jag inte ens över det, när vi var  yngre känns det inte som det fanns någon vaccindebatt, alla vaccinerades ju?? När jag själv skulle få barn däremot så började jag förstå att det hade uppstått en stor debatt med två sidor som formligen avskyr varandra. Själv visste jag ingenting, hade ju aldrig tänkt på det tidigare. Så jag började läsa mer om det på olika ställen och tog in argument både för och emot, och det finns mycket… Jag kan rekommendera ”Yogagirl” Rachel Bråthéns podd Conversations with yogagirl, i senaste avsnittet pratar hon om just detta dilemma och hur mycket skit hon fick i sociala medier då hon valde att vaccinera sin lilla dotter. Känner igen mig i alla hennes tankegångar och hon pratar otroligt klokt om det, tycker jag. Efter mycket research och funderande har jag dock kommit fram till att jag är en stark anhängare av vaccin! Inte alla sorter såklart, men de etablerade som är otroligt beforskade och beprövade under lång tid = amazeballz. Så våra barn har fått alla vaccin i vaccinprogrammet inklusive Rota plus mot TBE eftersom vi har så mycket fästingar där vi bor (höll på att smälla av när Em fick en förra året, själv har jag faktiskt aldrig haft en fästing), den ska Stella få så snart det går också. Funderar även på att vaccinera dem mot vattkoppor efter att ha läst en del om det i media. Själv är jag också vaccinerad mot TBE och även mot livmoderhalscancer faktiskt. Ska även fylla på vaccin mot mässling osv eftersom man ska göra det efter 20 år. 

Hur som helst så tror jag Stella fått en biverkning av MPR-vaccinet nu då hon fått  några enstaka prickar som jag tänker är mässlingsprickar, och så har hon haft förhöjd temp (men inte feber) och varit sååå trött och kinkig hela dagen. Minns att Emilia hade runt 40 graders feber i 4 dagar efter att hon fått det här vaccinet, så hoppas det blir mildare för Stellis. Men de har båda alltid reagerat med feber på alla vaccinsprutor de någonsin fått… så kul….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s