Emilia <3

Att sluta med napp

Igår hade vi i vår lilla familj en heldag på Skansen! Vi gick runt och tittade på lite djur (även om det definitivt inte var Emilias grej…), åkte karuseller (det, däremot!) och strövade runt i största allmänhet. Och så fick Em ge bort sina nappar till katterna! 

Vi har pratat med henne i flera månader om att snart är det dags att sluta med napp helt och hållet. Vi började med att begränsa användningen till enbart natten. Förut fick hon även ha den när hon var ledsen men när vi kom på att nappen var det enda som tröstade henne, att kramar och pussar inte hjälpte, så för att kunna sluta med napp var vi ju tvungna att vänja henne vid att tröst är något man får genom närhet och att prata om det liksom, nappen behövs inte för det. Det gick över förväntan bra, och nu var det dags att ta bort den även på natten. 

Ett bra tag har vi alltså pratat om det och sagt ”snart kommer du få ge bort napparna till katterna, så då kommer du inte ens ha napp på natten! Stora barn har ju inte napp”. Så igår morse sa jag till Emilia att vi skulle till Skansen och frågade om hon ville ge bort sina nappar, då sa hon självmant ”jaa, och mamma, jag ska inte ens ha napp när jag sover! För jag är stor tjej!”  Sagt och gjort, vi packade ner de rosa napparna i hennes ryggsäck (det är de som hon tycker är hennes, även om vi inte delar upp napparna egentligen) och så fick hon kasta ner de i den stora tunnan med nappar vid katterna. Därefter kunde man själv fylla i ett intyg på att man slutat med napp, så det gjorde vi såklart. Därefter firade vi med mjukglass på Ems begäran!

Återstår att se hur det går för henne att vara utan napp (eller meppe som hon säger) helt och hållet nu, hon som älskar den så himla mycket egentligen… vi får ge henne extra mycket närhet och ha extra mycket tålamod de kommande dagarna så ska det nog gå bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s