Allt och inget

Stella 1 år!

img_5300

Min allra första magbild med Stella tog jag i vecka 13-14 kanske? Med en liten 1-årig Emilia på armen dessutom, åh!

I vecka 28 (jo, det är sant, min mage blir megamega när jag är gravid haha) tog Lisa Marie Chandler lite gravidbilder på mig där även Emilia var med på en del, jag är fortfarande så himla glad för de bilderna!

Varken med Emilia eller Stella fick jag någon som helst förvarning innan förlossningarna satte igång, jag hade noll förvärkar, noll känningar, inga slemproppar eller någonting. Så när värkarna drog igång vid 01-tiden en söndagsnatt 3 dagar före BF så förstod jag rätt snabbt att det var riktiga förlossningsvärkar det rörde sig om. Efter en timme med värkar gick vattnet och vi åkte in till BB Sophia (fortfarande så ledsen över att det har stängt!)…

… Och på måndag morgon den 25/4 kl 07:46 föddes vår lilla stjärna, 54 cm lång och 4502 gram tung. Och det var kärlek vid första ögonkastet! Förlossningsberättelsen del 1, 2 och 3 finns att läsa för den som vill 🙂

img_6601

… Även för Emilia som blev så lycklig när hon såg sin lillasyster för första gången. Jag är så glad att vi filmade det ögonblicket! 

Stella hänger alltid med på en arm i allt vi gör, här på Emilias 2-årsdag, 2 månader gammal.

Väldigt snabbt förstod vi att det här var en sprallig, glad och busig tjej som nästan alltid har nära till skratt! 

3,5 månad gammal fick hon vara med på storasysters förskolefoto! Jag blir fortfarande helt betagen när jag ser det här fotot, alltså de är ju bara såååå söta och goa!

8 månader gammal! Mathilda tog lite bilder på oss tre tjejer.

Förutom att hon har nära till skratt så har hon också ett jäkla temperament, precis som sin storasyster (eeeh och eventuellt sin moder….), hennes nya grej är att kasta sig raklång på golvet och gallskrika när hon inte får sin vilja igenom, haha… ser fram emot tvåårstrotsen 😉

För det mesta är hon dock så här himla go ❤

På de tre nedersta bilderna är Stella 11 månader, och idag fyller hon 1 år. Jag förstår det inte! Hur kunde det här året (eller egentligen de 3 senaste åren) gå så otroligt racerfort? Hur som helst så går det inte en dag, inte en timme eller ens minut, utan att jag tittar på Stella och blir helt uppfylld av lycka över att just hon kom till oss. Hon är fantastisk på så många sätt, hon är en fena på att härmas, hon är en liten clown som gillar att få oss i familjen att skratta, hon busar med Emilia, hon är väldigt pratsam av sig… och så är hon så söt och vacker att det är helt otroligt, jag smäller av! Jag är väldigt mallig och stolt över båda mina barn, och jag känner mig så lyckligt lottad som får vara deras mamma och följa dom genom livet. Varje kväll när de gått och lagt sig så börjar jag direkt längta tills de ska vakna nästa morgon så att jag får gosa och leka med dom igen. Det bästa vi gjort!

1-årsstatus:

– Kan säga 5 ord: tack, mamma, den, hej och titta

– Vågar inte ta något steg själv än men är väldigt stadig när hon står själv och vågar gå om hon håller i en hand. 

– En riktig härmapa, hon förstår supersnabbt hur man gör något (som att leka tittut eller vinka) om man visar en gång först. 

– Hon har 8 tänder och äter hur bra som helst själv, även om maten kladdas in precis överallt också. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s